Komentara: 21
Pregleda: 15994

Na prodaju delovi „Fidelinke”

10.05.2016. u 14:29h
Izvor: Politika Online
Da li postoji kupac voljan da plati više od 200 miliona dinara za objekte nekadašnje mlinarske i pekarske kuće „Fidelinka”? Upravo to je zbirna cena više zgrada koje će se naći na prodaji 17. i 27. maja u Privrednom sudu u Subotici.
Na prodaju delovi „Fidelinke”

Stečajni upravnici kompanije „Fidelinka”, te njenih ćerka-firmi – „Fidelinka mlinarstvo” i „Fidelinka nekretnine”, oglasili su prodaju objekta u Čantaviru i Bajmoku. U naselju Čantavir prvi put na prodaji su se našli silos, magacin, zgrade i pripadajuća infrastruktura po početnoj ceni od 96,9 miliona dinara. U tom objektu nekretnine su vlasništvo kompanije „Fidelinka”, a celokupna oprema je u vlasništvu „Fidelinka mlinarstva”.

U Bajmoku se po četvrti put oglašava prodaja stambene i pomoćne zgrade, dva silosa, magacina, sušare, trafo-stanice, čija je ukupna početna vrednost procenjena na 144,6 miliona dinara. Osim toga, u Bajmoku se pojedinačno prodaje i niz nekretnina ukupne vrednosti preko 11 miliona dinara.

Prema rečima Stane Salatić, stečajnog upravnika u firmama „Fidelinka mlinarstvo” i „Fidelinka nekretnine”, od moguće prodaje imovine u Čantaviru celokupan prihod odlazi kompaniji „Heta ril estejt”, kao poveriocu u čiju korist je upisana hipoteka, a ova firma ima hipoteku i nad trećinom imovine u Bajmoku.

Hipotekarni krediti koji su od 2010. godine davani tadašnjim vlasnicima „Fidelinke” prebačeni su na „Heta ril estejt”, koja se od sredine prošle godine pojavljuje kao poverilac. Ipak, glavna prodaja imovine „Fidelinke” tek predstoji. Stana Salatić kaže za „Politiku” da je u toku procena imovine sedišta nekadašnje žitomlinske kuće u naselju Aleksandrovo, što podrazumeva upravnu zgradu, silose i celokupnu pekarsku proizvodnu liniju.

– U narednih mesec dana očekujemo da imamo procenu i nepokretne i pokretne imovine, a tražili smo da se uradi objedinjena procena, kao i posebna procena svih njenih pojedinačnih celina – kaže Salatić.

Nakon procene, stečajni upravnici ocenjuju da će se početkom jeseni imovina svih preduzeća „Fidelinke” naći na prodaji.

„Fidelinka” je 2010. godine otišla u stečaj, a da nikada do kraja nije razjašnjeno ko su bili ljudi koji su 25. februara 2005. godine pokupovali njene akcije na berzi. Formalno, većinski vlasnici su kompanije „Mowbray systems LTD” sa Devičanskih ostrva i „Mineko AG” iz Švajcarske, te „Alysun marketing LTD”, a koje su zadužile kompletnu imovinu subotičke mlinarske kuće raznim hipotekarnim kreditima. Deo ovih hipotekarnih potraživanja još je predmet sudskog postupka.

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 15994

Povezana vest

Povezane teme

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.