Komentara: 8
Pregleda: 14698

Mali interes za imovinu Fidelinke

17.05.2016. u 17:31h
Izvor: RTV
U Privrednom sudu u Subotici danas je nastavljena prodaja imovine nekadašnje renomirane mlinarske i pekarske kuće "Fidelinka", koja se od 2010. godine nalazi u stečaju. Na današnjoj licitaciji prodato je nekoliko objakata u Bajmoku po ukupnoj ceni od preko osam miliona dinara.
Mali interes za imovinu Fidelinke

Javnim nadmetanjem u Privrednom sudu u Subotici za prodaju su ponuđeni i silos i mlin sa pratećim objektima i opremom u Bajmoku po početnoj ceni od preko 144 miliona dinara, kao i stambena zgrada u Subotici po početnoj ceni od 4 miliona i 240 hiljada dinara, ali za te dve celine nije bilo zainteresovanih kupaca.

Nove vlasnike su međutim dobila četiri objekta u Bajmoku od kojih je tri za blizu 7 miliona dinara kupila firma Ewas iz Bajmoka, a jednu celinu Siniša Galijaš, takođe iz Bajmoka.

Prodaja objekata Fidelinke nastavlja se 27. maja, kada će se na licitaciji naći nekretnine u Čantaviru. Nakon toga preostaje prodaja najvažnijeg objekta, a to je sedište nekadašnje žitomlinske kuće u naselju Aleksandrovo u Subotici.

"Očekujem da će do kraja juna bitii gotova procena. Nakon toga ćemo se sa kolegama stečajnim upravnicima organizovati kako bi se krenulo sa prodajom početkom jeseni. To je glavni deo Fidelinke", objašnjava Stana Salatić, stečajna upravnica.

Fidelinka je bankrotirala 2010.godine i tada je više stotina radnika ostalo bez posla. Nikada nije tačno utvrđeno ko je pre toga kupio akcije tog nekada renomiranog preduzeća, ali se formalno kao većinski vlasnici navode kompanije koje su proteklih godina povezivane za brojnim malverzacijama i zloupotrebama u zemlji i inostranstvu.

Te kompanije su zadužile kompletnu imovinu subotičke mlinarske kuće za raznim hipotekraskim kreditima.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 14698

Povezana vest

Povezane teme

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

bankrot fidelinke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.