Komentara: 0
Pregleda: 2386

Na Pokrajinskoj smotri 21 recitator iz Subotice

25.03.2021. u 15:35h > 26.03.2021. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
Na Pokrajinskoj smotri 21 recitator iz Subotice

Zonska smotra recitatora „Pesniče naroda mog” održala se u sredu putem „Zoom” platforme, a učestvovao je 81 takmičar iz osnovnih i srednjih škola, kulturno umetničkih društava i udruženja iz Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Topole, Ade, Sente i Malog Iđoša. Najbolji među njima su nagrađeni diplomama, plasiravši se na Pokrajinsku smotru koja će se održati od 21. do 23. aprila, takođe putem „Zoom” platforme.

U dalji krug takmičenja od subotičkih đaka nižih razreda osnovnih škola plasirali su se Pavao Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Renata Jurčak (OŠ „Sečenji Ištvan”), David Kovač (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”), Una Matoš (OŠ „Kizur Ištvan”), Nađa Raičević (OŠ „Sonja Marinković”) i Janja Tutorić (OŠ „10. oktobar”).

Od učenika viših razreda osnove škole na Pokrajinsku smotru plasirali su se Noemi Božić i Mila Popov (OŠ „Sečenji Ištvan”), Marija Magdalena Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Iva Marić (OŠ „Jovan Mikić”), Lara Prćić (OŠ „Matija Gubec” Tavankut), Marijan Rukavina (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica), Magdalena SuknovićLana Šarčević (OŠ „Ivan Milutinović”), Višnja Vilov (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”) i Anja Vujović (OŠ „Sonja Marinković”).

Na Pokrajinskoj smotri nastupiće i učenice srednjih škola Vanja Bosanac (SKC „Sveti Sava”), Natalija Kanjo (Dom učenika srednjih škola Subotica), Nađa Meandžija (Kolo srpskih sestara Subotica), Helena Savić (Gimnazija „Svetozar Marković”) i Ivana Vučinović (Baletska škola „Raičević”).

Recitatore je ocenjivao žiri u čijem sastavu su bili Miodrag Petrović, glumac i pesnik iz Novog Sada koji je bio predsednik žirija, Katalin Fazekaš, pedagog iz Novog Sada, i Katarina Ćeliković, profesorka iz Subotice, a smotru su organizovali Gradska biblioteka Subotica i Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2386

Povezana vest

Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

smotra recitatora

recitatori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.