Komentara: 23
Pregleda: 5115
Foto

Na Paliću počeli sportski susreti Ekonomskog fakulteta

29.05.2021. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
Na terenima Sportskog centra „Janko Pejanović” na Paliću održavaju se tradicionalni sportski dani Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji su okupili oko 250 studenata koji odmeravaju snage u odbojci, košarci, basketu, rukometu i fudbalu.
Na Paliću počeli sportski susreti Ekonomskog fakulteta

Susrete budućih ekonomista otvorio je gradonačelnik Stevan Bakić, podsećajući da je Ekonomski fakultet tokom proteklih šest decenija postao jedan od simbola grada i da su Subotičani ponosni na tradiciju i ugled ove visokoškolske ustanove, a sportski dani su njen neizostavni deo.

- Studentsko iskustvo čine biblioteke, čitaonice i amfiteatri ali i kulturni, sportski i zabavni sadržaji koje Subotica pruža na najkvalitetniji način. Sada smo okupljeni oko sporta, na terenima koji su do pre tri godine bili potpuno zapušteni i neupotrebljivi, dok danas izgledaju u skladu sa svim sportskim standardima. To su rezultati politike koju Grad Subotica vodi od 2016. godine, a saradnja između republičke, pokrajinske i gradske vlasti čini sve da unapredi sve ono što čini kvalitetan studentski život – poručio je gradonačelnik Bakić. - Tako se realizuju i veliki kapitalni projekti, poput najsavremenijeg studentskog odmarališta čiji završetak očekujemo sledeće godine, ali koje će već sada biti domaćin studentima subotičkog Ekonomskog fakulteta sa odeljenja u Novom Sadu i Bujanovcu. Studentski standard i studentski sport imaće uvek punu podršku Grada Subotice.

Na Paliću počeli sportski susreti Ekonomskog fakultetaStudente je pozdravio i Dane Baste, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, koji je naveo da je jedan od prioriteta podrška omladinskoj politici, mladim i talentovanim ljudima koji imaju veliki potencijal da budu još ambiciozniji i da svojom energijom, novim idejama pomognu našem društvu da napreduje iz dana u dan.

Na Paliću počeli sportski susreti Ekonomskog fakulteta

- Pored učenja, svakom mladom čoveku potrebno je i bavljenje sportom. Sport kao sastavni deo života čini da se bolje osećamo, da smo zadovoljniji i da kroz sport jačamo samopouzdanje, samodisciplinu, odgovornost i toleranciju. Događaji poput sportskih dana treba  da budu kruna sportskog akademskog života, ali i mogućnost za druženje, razmenu iskustava, uživanje  i  fer takmičenje – istaka je Basta.

Najlepša budućnost Vojvodine je, po rečima Nenada Ivaniševića, pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, je da studenti po završetku Ekonomskog fakulteta ostanu u Subotici.

Na Paliću počeli sportski susreti Ekonomskog fakulteta- To je budućnost i privrede i turizma. Da se zaposlite u Slobodnoj zoni u kojoj radi više od šest hiljada ljudi, da zajedno uživamo u završenoj biciklističkoj stazi oko Palićkog jezera, koristimo akva park koji će uskoro biti završen i da vi otvorite nova preduzeća i zaposlite mlade I vredne ljude – poručio je Ivanišević studentima, poželevši im  mnogo sreće, malo povreda i mnogo ljubavi.

Organizatori manifestacije su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici i Organizacija studenata Ekonomskog fakulteta.

Na Paliću počeli sportski susreti Ekonomskog fakulteta

Izvor: Subotica.com
Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta Otvaranje sportskih dana Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 5115

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Nenad Ivanišević

stevan bakić

sportska takmičenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.