Komentara: 4
Pregleda: 13830

Na Paliću otvorena 171. letnja turistička sezona

26.06.2016. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću je juče zvanično počela 171. letnja turistička sezona, tokom koje će posetioci moći da uživaju u brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima.
Na Paliću otvorena 171. letnja turistička sezona

U novu sezonu, Palić ulazi sa velikim planovima.

Na Paliću otvorena 171. letnja turistička sezona

- Ono što će prvo biti urađeno je da letnja sezona bude produžena, da ona traje cele godine. Kulturni život biće znatno bogatiji, tako što ćemo neke manifestacije, koje se održavaju u gradu, prebaciti u prelepi ambijent Palića – najavio je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za turizam, investicije i međunarodnu saradnju. - U saradnji sa republikom i pokrajinom gledaćemo da deo sjaja termalnog bazena vratimo već ove sezone. Ono što takođe planiramo je da ostvarimo saradnju sa investitorima, koji su potrebni da bi podigli turističku ponudu Palića. Primera radi, pre dve nedelje sam imao razgovor sa investitorom iz Italije, koji je došao da investira u Slobodnu zonu, i na kraju razgovora sam shvatio da on uopšte ne zna da imamo Palić. Kada sam ga doveo je bio oduševljen. U takvim situacijama shvatite kakav biser imamo i da moramo mnogo više da mu se posvetimo. 

Po rečima Tivadara Bunforda, predsednika Skupštine grada, letnja sezona biće bogato ukrašena manifestacijama i mnoštvom programa, koji treba da privuku veliki broj posetilaca, ne samo iz Subotice već i drugih gradova.

Na Paliću otvorena 171. letnja turistička sezona

- Palić je uvek bio i biće uvek deo života Subotičana i samim tim je mesto kulture i tradicije. Veliki značaj Palićkog jezera datira iz prošlosti kada je za vreme vladavine Austrougarske monarhije, početkom 20. veka, igrao istaknutu ulogu na turističkoj karti – podsetio je Tivadar Bunford. - Želimo da donesemo sadržaje koji priliče 21. veku, a istovremeno vraćaju stari sjaj banje Palić. U narednom periodu radićemo i na poboljšanju kvaliteta vode, da bi ona bila bezbedna za kupanje, a time se otvaraju nove mogućnosti.

I u ovu letnju sezonu Palić je ušao bez kupača. Jezerska voda je poslata na analizu, a da li je pogodna za kupanje znaće se kad stignu rezultati iz Zavoda za javno zdravlje. Po mišljnju stručnjaka, voda je u četvrtom, turističkom sektoru, znatno boljeg kvaliteta nego ranije.

Već pet godina preduzeće „Park Palić“ dodelju priznanje turističkim delatnicima, koji su se, investirajući u objekte na Paliću, aktivno uključili u realizaciju Master plana. Ove godine priznanja su pripala Jedriličarskom klubu i Čardi „Kapetanski rit“.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone Svečano otvaranje 171. letnje turističke sezone
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 13830
Povezane teme

palić

jezero palić

investicije Palić

Park Palić

banja palić

nebojša daraboš

privlačenje stranih investicija

palić uživo

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.