• Pregleda: 13233

Na Paliću otvorena 171. letnja turistička sezona

Na Paliću je juče zvanično počela 171. letnja turistička sezona, tokom koje će posetioci moći da uživaju u brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima.
Na Paliću otvorena 171. letnja turistička sezona

U novu sezonu, Palić ulazi sa velikim planovima.

- Ono što će prvo biti urađeno je da letnja sezona bude produžena, da ona traje cele godine. Kulturni život biće znatno bogatiji, tako što ćemo neke manifestacije, koje se održavaju u gradu, prebaciti u prelepi ambijent Palića – najavio je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za turizam, investicije i međunarodnu saradnju. - U saradnji sa republikom i pokrajinom gledaćemo da deo sjaja termalnog bazena vratimo već ove sezone. Ono što takođe planiramo je da ostvarimo saradnju sa investitorima, koji su potrebni da bi podigli turističku ponudu Palića. Primera radi, pre dve nedelje sam imao razgovor sa investitorom iz Italije, koji je došao da investira u Slobodnu zonu, i na kraju razgovora sam shvatio da on uopšte ne zna da imamo Palić. Kada sam ga doveo je bio oduševljen. U takvim situacijama shvatite kakav biser imamo i da moramo mnogo više da mu se posvetimo. 

Po rečima Tivadara Bunforda, predsednika Skupštine grada, letnja sezona biće bogato ukrašena manifestacijama i mnoštvom programa, koji treba da privuku veliki broj posetilaca, ne samo iz Subotice već i drugih gradova.

- Palić je uvek bio i biće uvek deo života Subotičana i samim tim je mesto kulture i tradicije. Veliki značaj Palićkog jezera datira iz prošlosti kada je za vreme vladavine Austrougarske monarhije, početkom 20. veka, igrao istaknutu ulogu na turističkoj karti – podsetio je Tivadar Bunford. - Želimo da donesemo sadržaje koji priliče 21. veku, a istovremeno vraćaju stari sjaj banje Palić. U narednom periodu radićemo i na poboljšanju kvaliteta vode, da bi ona bila bezbedna za kupanje, a time se otvaraju nove mogućnosti.

I u ovu letnju sezonu Palić je ušao bez kupača. Jezerska voda je poslata na analizu, a da li je pogodna za kupanje znaće se kad stignu rezultati iz Zavoda za javno zdravlje. Po mišljnju stručnjaka, voda je u četvrtom, turističkom sektoru, znatno boljeg kvaliteta nego ranije.

Već pet godina preduzeće „Park Palić“ dodelju priznanje turističkim delatnicima, koji su se, investirajući u objekte na Paliću, aktivno uključili u realizaciju Master plana. Ove godine priznanja su pripala Jedriličarskom klubu i Čardi „Kapetanski rit“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
GILDAN Odgovori
Napravite da taj Palic vredi nesto....napravite aqvapark sa 20 bazena i svom infrastrukturom i Palic ce da procveta....u Madjarskoj svako selo ima svoj komplex bazena a vi niste u stanju da napravite nista...samo bulaznite prazne price i dodeljujete koje kakve prazne nagradne hartije mafijasima koji su smestali i organizovali protok imigranata.Bravo za nase turisticke ugostitelje.Cast izuzetcima.
ned Odgovori
Kada će ti gradski čelnici obući kupaće i pojaviti se na štrandu na Paliću,nego sve posmatraju sa terase i uz hladne špricere.Juče 26.6. voda u jezeru je bila dobra za kupanje i dosta posetilaca sa malom decom.Tuševi na obali rade.Zašto nije otvoren termalni bazen to ne znam,uvek kasne i kratko radi a ulaznica je skupa,bila je 250 dinara.Za pohvalu je što je otvoren i renoviran bife Terasa na obali jezera na muškom štrandu.
rale Odgovori
ala je guzva ?
Aéisa u Zemlji cuda Odgovori
Izjavom da je SVE spremno, svecano je otvorena (i) ovogodisnja turisticka sezona na Palicu. Ova ne neistina, nego gola ortodoksna LAZ je samo nastavak dosadasnje retorike, koju pseto ne bi polizalo, ali je zato prohodna kod nas godinama unazad. Da li zbog vremenom stecenog imuniteta ili, pak, puke zelje da cujemo sto nam srcu drago, tek cinjenica je da su dezinformacije ovog, i slicnog tipa sve izrazenije i direktnije. I to sve u nastojanju ne bi li se opravdao ocigledan nemar uzrokovan iz neznanja, osionom bahatoscu ili zbog tzv. viseg cilja, svejedno.

Ako bi se po ko zna koji put elaboriralo sta osim "...aktiviranih tuseva i pokosene trave" i ovog leta NIJE spremno, a sto sam zamerio zameniku direktora JP "Park Palic" g. Vidakovicu, istovremeno predlazuci naknadni "popravni" sto je od strane istog oberucke prihvaceno, onda bi to bilo do bola papagajski ponavljano jedno te isto bez efekta na terenu, u predmetnom slucaju u turistickom delu Palica.

S obzirom da je relizacija tehnickog dela spala na "jedno slovo". tj. iskljucivo na jaka ili ne pleca pomenutog zamenika direktora, upitno je ne samo da li ce radovi na i oko Termalnog bazena biti gotovi do druge polovine jula, nego i ispostovan predlog da se "o istom trosku" pusti u funkciju i tobogan sa bazenom na Strandu, osposobi deo od oko cetiri stotine kabina za presvlacenje, urede travnato-betonski tereni za dnevno-nocna takmicenja, omoguci dostupnost jednom od 8 /osam/ toaleta.,.

Nadajmo se da hoce, jer bolje je ikad nego li nikad, pa makar i posle oglasenja o navodnoj spremnosti kako bi, ako ne pre, barem od ove godine iza izrecenog stajali golim okom vidljivi nesumnjivi rezultati. U suprotnom, poziv na odgovornost pocev od nadleznih u ovom JP, ali i u lokalnoj samoupravi uz neizbeno stavljanje na tapet i poslenika Komunalne policije, koji su visegodisnjim tolerisanjem prijava na predmetnu temu takodje doprineli zatecenom stanju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.