• Pregleda: 5525

Na Paliću održana XIX "Trka Deda Mrazeva"

Na Paliću održana XIX "Trka Deda Mrazeva"

Tradicionalna Trka Deda Mrazeva održana je danas, po 19. put, na Paliću. Jedna od omiljenih zimskih manifestacija okupila je više od dve hiljade učesnika svih generacija.

- Kada smo počinjali, bilo nas je osmoro, trka je iz godine u godinu rasla i sada je divno videti ovako veliki broj učesnika. Moj san se ostvario i zato svima poručujem da sanjaju i veruju u svoje snove – kaže Elvira Janoši iz Ultramaratonskog kluba „Paligo Palić“. - Ovogodišnja trka je i humanitarnog karaktera i svi koji žele mogu da pomognu napuštenim životinjama.

Za ovu trku nema starosnih granica, a jedini uslov za učešče bila je kapa najpoznatijeg stanovnika Laponije. Sa starta ispred Velike terase krenuli su kako oni najmlađi, još uvek u pelenama i u kolicima, nešto starija deca, školaraci, tako i odrasli, penzioneri, osobe sa invaliditetom, profesionalni sportisti i rekreativci...

U ovoj trci svi su pobednici. Svi koji su sa startnim brojem stigli do cilja dobili su zasluženu medalju i okrepljenje - hleb sa mašću i paprikom i čaj.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Mackica Odgovori
Jedan lep dogadjaj koji sad vec mozemo smatrati tradicijom, a najvise mu se raduju nasi najmladji sugradjani
Heroes Odgovori
Lep dogadjaj,ove godine cak nije ni bilo tako hladno...mozda zato sto je zaista bilo mnogo ljudi,a mi smo bili u zlatnoj sredini sve vreme :) sve u svemu,tradicija se nastavlja,sto je zaista lepo i ova trka je uvek lep i simbolican uvod u predstojece praznike.
Schlumpf Odgovori
Odličan spoj rekreacije i turističke manifestacije, koji iz godine u godinu raste. Lepo je videti pre svega veliki broj mališana sa roditeljima a svakako i ovako veliki odziv ljudi. Pohvale za organizatore i domaćine sa željom da i dalje rastete kao manifestacija na radost svih.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.