Komentara: 0
Pregleda: 3991
Foto

Manifestacija "Trka Deda Mrazeva" u nedelju na Paliću

05.12.2018. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Jedna od najlepših zimskih manifestacija koja okuplja učesnike svih generacija, održaće se na Paliću u nedelju, 9. decembra, s početkom u 11 časova. Prema najavama organizatora, ove godine se očekuje više od 2000 učesnika, a osim "Trke Deda Mrazeva", biće organizovan i prateći program za decu.
Manifestacija "Trka Deda Mrazeva" u nedelju na Paliću

Početak trke biće ispred Velike terase na Paliću, a sugrađani će moći da trče ili šetaju do sat vremena, po unapred predviđenoj kružnoj stazi ukupne dužine 1,5 kilometara, koja vodi duž obale jezera do Hotela "President", zatim Splitskom alejom do Vodotornja, a potom kroz Park do cilja na Velikoj terasi. Prema rečima Radmile Šakić, izvršiteljike za turizam u preduzeću "Park Palić", ni ove godine ne postoji starosna granica za učesnike, a jedini uslov je da imaju kapu ili kostim Deda Mraza.

- Novina u odnosu na prethodnu godinu, jeste da svi trkači, koji žele da preuzmu medalju nakon trke, moraju da imaju svoj startni broj. Startni brojevi su besplatni i mogu se preuzeti u prostorijama Turističke organizacije grada Subotice ili na Ženskom štrandu na Paliću. Na dan trke, startni brojevi će se deliti i na Velikoj terasi od 9 časova. U trci će učestvovati i Deda Mraz koji će deliti medalje učesnicima, dok će se posle trke družiti i fotografisati sa decom. Ove godine trka je i humanitarnog karaktera, te će na nekoliko mesta u Parku biti postavljene kutije za sakupljanje dobrovoljnih priloga, koja su namenjena Udruženju građana "Anima Subotica" za lečenje životinja, odnosno pasa i mačaka koji su sklonjeni sa ulica, a koji će, nakon lečenja i čipovanja, biti udomljeni - objasnila je Šakić.

Manifestacija "Trka Deda Mrazeva" u nedelju na Paliću

Ovogodišnja manifestacija obogaćena je i dečjim programom, koji su pripremili Mađarsko kulturno-umetničko društvo i Škola mentalne aritmetike "Malac genijalac". Reč je o kreativnim radionicama na kojima će deca biti u prilici da osmisle i izrade božićne i novogodišnje ukrase i ukrase za jelku, a sve što naprave moći će da ponesu sa sobom. Pored toga, u toku je i likovni konkurs na temu "Trka Deda Mrazeva" ili "Zima", koji je raspisala Mesna zajednica Palić.

- Oni koji žele da učestvuju, a još uvek nisu predali svoje radove, to mogu da učine do petka, 7. decembra, u prostorijama Mesne zajednice Palić. Svi pristigli radovi biće izloženi na dan trke u konferencijskoj sali Velike terase, a otvaranje izložbe biće u 10 časova. Svim učesnicima konkursa biće podeljenje zahvalnice, dok će autori 10 najboljih radova biti nagrađeni - rekla je Marta Dobo, predsednica Skupštine Mesne zajednice Palić.

Manifestacija "Trka Deda Mrazeva" u nedelju na Paliću

Kao i svake godine, nakon trke, posetioci manifestacije moći će da se okrepe toplim čajem ili kuvanim vinom, te da se posluže hlebom s mašću.

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova"
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3991

Povezana vest

Povezane teme

Park Palić

marta dobo

deda mraz

trka deda mrazeva

mesna zajednica palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.