Komentara: 2
Pregleda: 2577
Foto

Na Paliću održana Otvorena scena mladih umetnika

11.09.2020. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću održana Otvorena scena mladih umetnika

Muzički paviljon u srcu palićke promenade čini se nikada nije bio raspevaniji nego sinoć, kada su na njemu nastupili mladi subotički umetnici. Otvorenu scenu organizovala je Fondacija "Danilo Kiš", a posetiocima Palića predstavili su se kantautor Nikola Radonjić, trio „Mamma Mia“ (Nikola Radonjić, Valentino Rončević, Uroš Ambruš) i mladi tamburaši koji već godinu dana nastupaju pod geslom „Muzikom protiv bolesti” (Bojan Temunović, Nikola Stanin, Marko Babičković, Josip Ivković i Marko Perušić).

- Ovo je drugi put da održavamo Otvorenu scenu, projekat koji je počeo prošle godine. Uz podršku preduzeća „Park Palić“ ove godine smo Otvorenu scenu postavili na Muzičkom paviljonu, da bude u prirodi, u lepom ambijentu, publici smo rekli da ponesu maske i da stoje na propisanom rastojanju kako bi ispoštovali sve mere koje su na snazi - kaže Ivana Staparević, saradnica Fondacije „Danilo Kiš“.

Na Paliću održana Otvorena scena mladih umetnika

Na Paliću održana Otvorena scena mladih umetnika

Ovo leto je, zbog epidemiološke situacije, siromašno kulturnim dešavanjima, te su nastupi mladih subotičkih muzičara bili pravo osveženje.

- Veoma mi je drago što sviramo na otvorenom, ovo je jedna lepa i „zdrava“ manifestacija i šteta što se češće ne održavaju ovakve stvari. Palić ima dosta šetača i sigurno im prija da čuju dobru muziku - kaže Bojan Temunović, predvodnik muzičara koji već godinu dana sviraju na ulicama i tako pomažu bolesnoj deci. - Počeli smo prošlog avgusta, prvo nas je bilo troje, a sada smo napravili naš mini ansambl, okupljen oko iste ideje da pomognemo deci koja se bore sa bolešću. Do sada smo prikupili više od 420.000 dinara i tako pomogli lečenje 22 dece. Želimo da podignemo svest muzičara da, kada nemaju šta da rade, izađu na ulicu i sviraju i tako pomognu nekome.

Na Paliću održana Otvorena scena mladih umetnika

Izvor: Subotica.com
Otvorena scena u Muzičkom paviljonu Otvorena scena u Muzičkom paviljonu Otvorena scena u Muzičkom paviljonu Otvorena scena u Muzičkom paviljonu Otvorena scena u Muzičkom paviljonu Otvorena scena u Muzičkom paviljonu Otvorena scena u Muzičkom paviljonu Otvorena scena u Muzičkom paviljonu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2577

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.