Komentara: 3
Pregleda: 4639
Foto

Na Paliću održana 24. revija oldtajmera

11.07.2021. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
“Jaguar” iz 1949. godine, “Pacard” iz 1941. , “Ford” za koji se ne zna tačna godina, ali je proizveden između 1908 i 1927., “Dimler 420”, službeno vozilo kraljice, samo su neka od vozila koja su plenila pažnju posetilaca revije oldtajmera, koje je održana u subotu na Paliću.
Na Paliću održana 24. revija oldtajmera

Smotru starih i retkih vozila, koju 24.put organizuje udruženje „Old tajmer“,  na Paliću obišao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je prisutne podsetio da je jedan od pionira automobilizma bio i veliki Subotičanin Ivan Sarić, koga pamtimo najpre po avionu koji je sam konstruisao ali je on izradio i mnoge automobile i ostao strasni ljubitelj motornih vozila do kraja svog dugog života.

- Subotica je još 1925. godine osnovala svoj prvi auto klub, čiji su članovi, na čelu sa braćom Manojlović, davali veliki doprinos razvoju saobraćaja. To nisu činili samo na lokalnom planu, nego su imali veliku ulogu u otvaranju međunarodnog puta između Srbije i Mađarske, 1938. godine - podsetio je gradonačelnik Bakić, naglašavajući da je prilikom otvaranja te međunarodne saobraćajnice uspostavljena srdačna saradnja između subotičkog auto kluba i sličnih klubova u Mađarskoj. - Ovo posebno ističem jer je sa nama ovde mnogo gostiju iz Mađarske i ovakvim skupovima Udruženje „Oldtajmer“ iz Subotice zaista daje svoj doprinos srpsko-mađarskom prijateljstvu, koje su uspostavili na čvrstim temeljima srpski predsednik Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban. Kao i pre jednog veka, ljubav prema automobilu i motociklu i danas povezuje ljude svih nacija i vera i samim tim aktivnost vašeg udruženja doprinosi subotičkom duhu zajedništva u različitosti.

Na Paliću održana 24. revija oldtajmeraOve godine Udruženje “Oldtajmer” slavi četvrt veka rada, a jubilej je obeležen upravo ovom manifestacijom. Iako je umesto nekadašnja tri, trajala samo jedan dan okupila je više od 80 vozila i oko 150  učesnika.

- Klub je počeo sa deset entuzijasta, a sada ima više od 50 članova koji su  kolekcionari i veliki ljubitelji ovog sporta. Za svo ovo vreme uspeli smo da u našim garažama prikupimo oko 150 vozila, od kojih je trećina restaurirana -  ističe Tomislav Vidaković,  predsednik Udruženja “Old tajmer”.  - Neki kažu da je ovo sport, a neki da je kultura jer mi ovim promovišemo kulturne i turističke potencijale našeg grada.

Kolona vremešnih, ali očuvanih vozila, posle Palića uputila se na Zobnaticu.

Izvor: Subotica.com
24. susret oldtajmer i reli vozila 24. susret oldtajmer i reli vozila 24. susret oldtajmer i reli vozila 24. susret oldtajmer i reli vozila 24. susret oldtajmer i reli vozila 24. susret oldtajmer i reli vozila 24. susret oldtajmer i reli vozila 24. susret oldtajmer i reli vozila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4639
Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

stevan bakić

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

susret oldtajmera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.