Komentara: 0
Pregleda: 2010

Na Palićkom festivalu više domaćih filmova

19.06.2010. u 15:22h
Izvor: RTV
<p>Na predstojećem, 17. Festivalu evropskog filma Palić 2010 biće značajno zastupljena srpska kinematografija, najavio je organizator - Otvoreni univerzitet u Subotici.</p>
Na Palićkom festivalu više domaćih filmova

U različitim programima biće prikazano više domaćih ostvarenja - od aktuelnih filmova renomiranih reditelja poput Srđana Karanovića i Želimira Žilnika do predstavnika nove generacije stvaralaca kao što je student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Dane Komljen.

U okviru glavnog takmičarskog programa na Letnjoj pozornici na Paliću biće prikazani igrani filmovi "Žena sa slomljenim nosem" scenariste i reditelja Srđana Koljevića i "Besa" Srđana Karanovića.

Za takmičarsku selekciju "Paralele i sudari", u sali "Jadran" u Subotici, odabrani su dugometražni igrano-dokumentarni film "Stara škola kapitalizma" Želimira Žilnika i omnibus "Neke druge priče" pet mladih rediteljki sa eks-ju prostora, među kojima je i srpska autorka Ana Marija Rosi.

U selekciji "Mladi Duh Evrope" biće prikazan kratkometražni igrani film "Ja već jesam sve ono što želim da imam" Daneta Komljena.

Za ciklus ekoloških filmova "Eko Doks" odabran je "US So2 Serbia" autora Nebojše Pjevića, a organizatori najavljuju da spisak domaćih filmova nije konačan.

Festival ove godine ima devet programskih celina, koje će se prikazivati od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici.

Zvanična prezentacija festivala se nalazi na adresi: www.palicfilmfestival.com

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2010
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.