Komentara: 4
Pregleda: 2830
Foto

Na humanitarnom bazaru prikupljeno oko 265 hiljada dinara za Melindu, Lea i Leonu

26.09.2022. u 11:21h
Izvor: Subotica.com
Na humanitarnoj akciji koju je organizovala grupa "Naše malo nekome je sve", prikupljeno je nešto više od 265 hiljada dinara novčane pomoći za naše sugrađane Melindu Sabo, Lea Milića i Leonu Kovač. Iako su građani i ovoga puta dokazali da je Subotica grad velikog srca, tu ne smemo stati jer je Melindi, Leu i Leoni još uvek potrebna naša pomoć.
Na humanitarnom bazaru prikupljeno oko 265 hiljada dinara za Melindu, Lea i Leonu

Subotičani su juče na Puškinovom trgu imali priliku da kupe porciju kuvanog obroka koji su pripremali članovi porodice, prijatelji i poznanici naših sugrađana kojima je potrebna pomoć kako bi započeli ili nastavili proces lečenja. Akciju, u okviru koje je bio organizovan bazar, podržali su i volonteri koji su prodavali igračke, knjige, saksijsko cveće, slatkiše i napitke. I bilo je dirljivo i korisno. Iako ih nisu pripremali profesionalni kuvari, obroci su bili izuzetno ukusni, jer su ljubav i saosećanje "začini" koji su dominirali u svakom zalogaju, što su Subotičani i prepoznali.

Na humanitarnom bazaru prikupljeno oko 265 hiljada dinara za Melindu, Lea i Leonu- Bilo je više od 10 ekipa koje su kuvale grašak, gulaš, paprikaš ili pasulj u kotliću. Štandovi sa predmetima za prodaju i ovoga puta su bili puni i veoma smo zadovoljni odzivom donatora i volontera - objašnjava Tijana Mijović iz grupe "Naše malo nekome je sve" - Na brojnim dešavanjima u gradu postavljamo kutije u koje građani mogu ubaciti novčanu pomoć za Lea, Leonu i Melindu. Takođe, pomoć se može uputiti i putem SMS poruke, kao i uplatom na žiro-račun. 

MELINDI ZA LEČENJE POTREBNO 17,7 MILIONA

Subotičanka Melinda Sabo, majka dve devojčice, zbog mutacija na genu, nije kandidat za inovativnu terapiju koja se primenjuje kod nas pa je doneta odluka da nadu za ozdravljenje potraži na klinici u Beču za šta su joj neophodna novčana sredstva u iznosu od 17,7 miliona dinara.

Na humanitarnom bazaru prikupljeno oko 265 hiljada dinara za Melindu, Lea i LeonuIako je maligni tumor debelog creva uspešno odstranjen, Melindi su pronađene metastatske promene na limfnim čvorovima, kao i na jetri. U glavnom gradu Austrije Melindi bi se odradila adekvatna dijagnostika i pružila odgovarajuća terapija. Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da pomognu u vidu novčanih donacija. Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede i ispitivanja, analize, kao i za putne troškove i troškove smešaja tokom lečenja. 

Melindi možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1336 na broj 3030Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001468139-14, devizni 160-6000001468118-77 (IBAN: RS35160600000146811877, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

ZA ODLAZAK LEA U TURSKU NA LEČENJE POTREBNO 25 HILJADA EVRA

Petogodišnjem Leu potvrđene su dve autosomne recesivne mutacije gena zbog čega pati od neuroloških i senzornih poremećaja, poremećaja pažnje i drugo. Iako Leu ljubavi, pažnje i topline ne manjka, ono što mu nedostaje je 25 hiljada evra za odlazak u Tursku na terapiju matičnim ćelijama koja može uspotiri tok bolesti za koju, nažalost, leka još uvek nema.

Na humanitarnom bazaru prikupljeno oko 265 hiljada dinara za Melindu, Lea i LeonuNadamo se da će medicina u skorijem periodu napredovati i da će se pojaviti lek za njegovo stanje. Dok se to ne dogodi, pokušaćemo da razvoj njegove bolesti usporimo terapijom matičnim ćelijama koja je mnogima pomogla. Zbog toga nam je neophodno 25 hiljada evra kako bismo otišli u Tursku gde bi pored matičnih ćelija primio i 5 ozonoterapija - objašnjava Aleksandra Milić, Leova majka - Leo danas funkcioniše veoma teško, čim mu nešto zasmeta, makar i pucanje balona, on dobije napad. Veoma nam je teško, potrebno je puno strpljenja, razumevanja i snage. Sve to i imamo, nedostaje nam samo novac za Istanbul.

Dečak ima problema i sa bubrezima. Pred prošlogodišnju operaciju funkcija desnog bubrega je bila svega 12 odsto, a sada se čeka druga dijagnostika koja će pokazati kakvo je stanje nakon operacije. Ima problema sa alergijama i strabizmom.

Porodica moli sve ljude dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Leo mogao da živi bezbrižno i sa osmehom poput svojih vršnjaka.

Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001468160-48, devizni 160-6000001468157-57 (IBAN: RS35160600000146815757, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

SMS poruka 1341 na broj 3030  (200 dinara) za sve srpske mreže.

LEONINA MAJKA PORUČUJE DA IMA POZITIVNIH PROMENA

Dvogodišnja Leona pretrpela je ozbiljno oštećenje mozga nakon prevremenog rođenja. Naša mala sugrađanka svakodnevno odlazi u Novi Sad na vežbe u trajanju od 2 do 4 sata, a pored toga izložena je brojnim terapijama i tretmanima koji daju rezultate. Kako bi još više napredovala, neophodna su joj novčana sredstva koja bi obezbedila kontinuitet u lečenju koje na mešečnom nivou košta više od 200 hiljada dinara. 

Na humanitarnom bazaru prikupljeno oko 265 hiljada dinara za Melindu, Lea i LeonuRadili smo kontrolni magnet koji je pokazao da se njen mozak oporavlja i da postoji šansa da se maksimalno oporavi. To nam pruža nadu i ogromnu snagu da nastavimo da se borimo. Saznali smo da terapija matičnim ćelijama pomaže da se obnove oštećeni delovi mozga. Potrebno je uraditi makar dva ciklusa od po tri terapije, a samo jedna terapija košta 9 hiljada evra. To je i razlog što je procenat prikupljanih sredstava za dvogodišnje lečenje pao sa 77 odsto na 42 odsto - objašnjava Aleksandra Kovač, majka devojčice Leone.

Leoni možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1125 na broj 3030. Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001216656-94, devizni 160-6000001217087-62 (IBAN: RS35160600000121708762, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal

Izvor: Subotica.com
Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu Humanitarno kuvanje i bazar za Leonu, Lea i Melindu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2830

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

naše malo nekome je sve

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.