• Pregleda: 7295

Na "Horgošu 2" od danas redovno radno vreme

Granični prelaz "Horgoš 2", koji je do juče radio do 22 časa, od danas je vraćen na stari režim rada, te će putnici koji se odluče da državnu granicu pređu preko ovog prelaza, to moći da učine do 19 časova.
Na "Horgošu 2" od danas redovno radno vreme

Vraćanje na stari režim rada, iz Carinarnice Subotica objašnjavaju time da je vrhunac ulazaka turista u našu zemlju prošao, te da se od danas pa do kraja meseca očekuju veće gužve na izlazu iz zemlje.

- Od 1. avgusta, granični prelaz "Horgoš 2" radiće po uobičajenom radnom vremenu, odnosno od 7 do 19 časova. Kada je u putanju ulazak putnika u našu zemlju, možemo da kažemo da je vrhunac sezone prošao, mada to nikada sa potpunom sigurnošću ne možemo da tvrdimo, dok se u avgustu očekuje povećan broj putnika na izlazu iz zemlje, odnosno turista koji se vraćaju sa godišnjih odmora. Drugi razlog je taj što imamo problem i sa malim brojem izvršioca, te nismo u mogućnosti da povećanim kapacitetom radimo duži period - kaže Nikola Radulović, v.d. upravnik Carinarnice Subotica.

Zbog velikih gužvi tokom letnje sezone, Carinarnica Subotica je, u saradnji sa kolegama iz Mađarske, polovinom meseca donela odluku da se radno vreme graničnog prelaza "Horgoš 2" produži sa 19 na 22 časa, kako bi se putnicima omogućio brži prolaz, te rasteretio glavni granični prelaz "Horgoš", koji je tokom prošlog meseca prešlo oko 1.100.000 putnika, od čega 750.000 ljudi samo na ulazu u našu zemlju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
jasmin Odgovori
Kako imate problem sa manjkom carinika,kad ste skoro primili nove,d ne spominjemo cije sve sinove i rodjake.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.