Komentara: 1
Pregleda: 1687
Foto

Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radova

25.04.2023. u 17:25h
Izvor: Subotica.com
U holu Građevinskog fakulteta otvorena je 8. godišnja izložba studentskih radova, u okviru koje su izloženi radovi studenata sa smera arhitektonsko inženjerstvo.
Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radova

Radovi prikazuju kompletan put razvoja jednog arhitektonskog projekta, od načina razmišljanja, preko koncepta, do gotovog dela.

Ono što ova izložba pokazuje jeste da arhitektura nije samo gotov proizvod. Ne treba da se gleda samo jedna kućica sa prozorima, već je to jedan pre svega misaoni proces tako da je proces projektvanja jednako važan kao i gotov proizvod i na tome smo insistirali u metodologiji rada kako na predavanjima, tako i na vežbama - objašnjava doc. dr Milena Grbić i dodaje da su studentski radovi nastali na predmetima kojima rukovodi ona, kao i njene koleginice doc. dr Olivera Dulić i doc. dr Monika Štiklica.Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radovaRad studentkinje Enike Molnar prikazuje mikro kuću smeštenu u šumovitom planinskom predelu.

- Potrebno je osmisliti funkcionalni prostor za život na izuzetno maloj površini. Moj rad prikazuje mikro kuću od drveta, izabrala sam taj materijal kako bi objekat mogao da se ukopi u šumskim predelima - objašnjava ova studentkinja

Sa Građevinskog fakulteta navode da se nekoliko godina unazad radi na sistemskoj transformaciji procesa projektovanja, pre svega na projektantskim, a potom i na teorijskim i umetničkim predmetima.

Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radova

- Sa tim načinom rada smo se ozbiljno primakli načinu na kojem se projektovanje odvija na arhitektonskim fakultetima. Nadamo se i radimo na tome da u što skorije vreme ovaj naš modul pređe u studijski program Arhitektura. Predstoji nam proces akreditacije - najavljuje doc. dr Grbić.

Izvor: Subotica.com
8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo 8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo 8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo 8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo 8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo 8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo 8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo 8. izložba studentskih radova modula Arhitektonsko inženjerstvo
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1687
Povezane teme

studenti subotica

izložba

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.