Komentara: 4
Pregleda: 19746
Foto

Na Ekonomskom fakultetu upriličen svečani prijem brucoša

03.10.2016. u 14:43h
Izvor: Subotica.com
Nova generacija studenata Ekonomskog fakulteta počela je danas svoje akademsko obrazovanje.
Na Ekonomskom fakultetu upriličen svečani prijem brucoša

Brucoše je u amfiteatru ove visokoškolske ustanove svečano dočekao nastavno-naučni kadar i novoizabrani dekan, prof. dr Aleksandar Grubor.

Na odeljenjima u Novom Sadu i Subotici upisano je 550 brucoša, na osam studijskih programa, dok će se od 10. oktobra na Odeljenju u Bujanovcu školovati 69 studenata na teret budžeta.

Pedeset šestoj generaciji studenata, dekan prof. dr Aleksandar Grubor je poručio da se od njih očekuje aktivno učešće po bolonjskom principu, te da onim studentima koji redovno budu izvršavali svoje nastavne obaveze ispiti neće biti stresni.

- Brucoši mogu da očekuju mnogo prijatnih druženja, novih poznanstava i najnovijih saznanja iz ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike - kaže dekan prof. dr Aleksandar Grubor i dodaje da će studenti pored teorijskih, steći i bogata praktična znanja - Fakultet ima uspešnu i bogatu saradnju sa domaćim i stranim kompanijama koje posluju na našem tržištu. Akreditovali smo stručnu praksu kao obaveznu pre polaganja diplomskog rada, pa je to prilika studentima da se prvi put zvanično nađu u ulogama i na radnim mestima koji će ih čekati nakon uspešnog okončanja studija.

Dekan je studentima ukazao i na mogućnost da školovanje nastave na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, sa kojima fakultet ostvaruje saradnju.

- Imamo zajednički studijski program sa kolegama na Univerzitetu u Mariboru, odnosno na Fakultetu za poslovnu logistisku u Celju. Diplome koje izdaje naš fakultet, odnosno Univerzitet u Novom Sadu priznaju se kao diplome priznate na evropskom obrazovnom prostoru bez većih administrativnih problema - kaže Grubor.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 19746
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica Aleksandar Grubor
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.