Komentara: 1
Pregleda: 2954
Foto

Na Ekonomskom fakultetu počela godina i na doktorskim studijama

28.11.2023. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Na Ekonomskom fakultetu počela godina i na doktorskim studijama

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici počela je akademska godina i za studente doktorskih studija.  Ove godine na doktorske studije upisalo se šest studenata, za koje je juče upriličen svečani prijem.

- Imali smo ukupno 14 mesta – dva na studijskom programu „Poslovna informatika“ i 12 na smeru „Ekonomija“. Bilo je interesovanja, ali samo ovih šest je položilo prijemni ispit i primljeni su na doktorske studije – ističe prof. dr Nebojša Gvozdenović. - Zadovoljan sam interesovanjem kandidata, ali mi je žao što neki nisu ozbiljno shvatili prijemni ispit i ove godine nisu uspeli da se upišu.  Većinom su u pitanju naše kolege, ali zaintersvanih ima i sa strane, što govori o ozbiljnosti i popularnosti našeg fakulteta.

Na Ekonomskom fakultetu počela godina i na doktorskim studijamaEkonomski fakultet je tokom svoje šest decenija duge  tradicije iznjedrio 309 doktora nauka, od kojih je 230 po starom programu,  a 79 po novom programu.

- Doktorske studije sada traju tri godine tokom kojih će studenti slušati predmete koje budu odabrali, u zavisnosti od polja ekonomije koje su odabrali.  Naravno, radiće seminarske radove, obavezno objavljivati naučne radove kako bi ispunili zahteve, odnosno dobili bodove kako bi kasnije pristupili odbrani doktorata – objašnjava dekan.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Obeležavanje početka akademske godine za studente doktorskih studija Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2954
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.