Komentara: 4
Pregleda: 2278
Foto

Na Danu građevinarstva predstavljena struka

15.03.2024. u 07:42h
Izvor: Subotica.com
Šta sve buduće srednjoškolce i studente očekuje ukoliko se odluče za neki od građevinskih profila u Politehničkoj školi ili studije na Građevinskom fakultetu pokazao je Dan građevinarstva.
Na Danu građevinarstva predstavljena struka

Dan građevinarstva se već tradicionalno organizuju od 2019. godine u svrhu promocije građevinske struke,  za koju se u našem gradu može obrazovati na nivou srednjeg i visokog obrazovanja.

- Građevinska struka je plemenita i lepa struka, pokretač privrednih aktivnosti. To je struka koja nam gradi domove i mostove među ljudima i ovim putem smo želeli da predstavimo njen značaj, kao i prisustvo obrazovne vertikale koja postoji u ovoj sredini – objašnjava Iso Planić, direktor Politehničke škole. – U našoj školi učenici mogu da stiču kompetencije trećeg, četvrtog i petog nivoa, tu je onda i obrazovanje odraslih i priznavanje prethodnog učenja. Na Građevinskom fakultetu mogu da steknu akademska zvanja i mogu se pohađati doktorske studije. Sve u svemu, u ovom gradu postoji jedna jedinstvena vertikala koja je veoma dragocena.

Na Danu građevinarstva predstavljena struka

Građevinski fakultet u Subotici Univerziteta u Novom Sadu uskoro će proslaviti pet decenija postojanja, tokom kojih je iznjedrio 2400 diplomiranih građevinskih inženjera.

- Đaci koji se odluče za građevinsku struku treba da znaju da nisu u slepoj ulici, već da u svom gradu imaju gde da nastave školovanje. Studenti najviše dolaze iz specijalizovanih škola, poput Politehničke, a od prošle godine i iz gimnazija. Ovo što je jako važno je da u ovom trenutku nema nezaposlenih, velika je jagma da se daju stipendije i priča je veoma prosperitetna – dodaje prof. dr Milan Trifković, dekan Građevinskog fakulteta.

Na Danu građevinarstva predstavljena strukaU ime Grada Subotice okupljene na Danu građevinarstva pozdravio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu.

- Znanje je jedan od najvažnijih resursa današnjice i jedini resurs koji se delenjem uvećava. Kada obiđemo našu prelepu Suboticu i vidimo impozantna zdanja koja su izgradili predhodnici ovih mladih ljudi koji se školuju za građevinsku struku. Nove zgrade, fabrike, pruga Budimpešta-Beograd, radovi na velikim projektima govore da Subotica nije samo grad prošlosti već i grad budućnosti – poručio je Samardžić.

Na Danu građevinarstva predstavljena struka

Učenici su mogli da se informišu o uslovima upisa u Politehničku školu, ali i da se “poigraju” na štandovima koji su predstavljeni.

- Ja sam zaista zadovoljna Politehničkom školom, jer kada mi nešto predložimo škola to i uvaži i uradi nešto povodom toga. Svakako preporučujem deci koja vole tehničko -  ističe Ana Vujaković, učenica drugog razreda arhitektonskog smera.

Na Danu građevinarstva predstavljena struka

Ona i njeni drugari predstavili su lavirint sa raznim igrama koje im pokazuju šta ih sve očekuje ukoliko se odluče za ovaj smer.

- Jako sam zadovoljna arhitektonskim smerom. Od malena sam volela da gledam emisije u kojima se grade kuće i tada sam spoznala da želim da ovo bude moj poziv, baš sebe vidim kao arhitektu i nadam se da ću u tome i da uspem - kaže Minja Došen.

Izvor: Subotica.com
Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu Dan građevinarstva na Građevinskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 2278
Povezane teme

građevinarstvo

građevinski fakultet

dani građevinarstva

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.