Komentara: 13
Pregleda: 4881

Na bolovanju 32 vaspitača, u vrtićima nešto više od trećine upisane dece

30.11.2020. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Na bolovanju 32 vaspitača, u vrtićima nešto više od trećine upisane dece

Ukupno 32 vaspitača Predškolske ustanove "Naša radost" nalaze se na bolovanju zbog infekcije virusom kovid-19 ili izolacije usled kontakta sa zaraženima. Kako bi rad nastavio da se odvija nesmetano, prošle nedelje je Gradska uprava donela uputstvo, prema kojem samo ona deca čija oba roditelja moraju da budu prisutna na poslu dolaze u vrtić. Time se broj mališana koji dolaze u kolektiv sveo na 1.700, od oko 4.300 dece koja su ove godine upisana u vrtić.

- Zbog odsustva vaspitača sa posla, imali smo 10 zatvorenih grupa i kada smo tu decu poslali kući, bez obzira da li im roditelji rade ili ne, to je izazvalo veliko negodovanje, što je apsolutno razumljivo i onda je Gradska uprava donela ovu, za nas, veoma važnu meru, koja nam je omogućila da reogranizujemo kapacitete tako da možemo da radimo redovno u ovim uslovima - objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost". - Sada rade sve grupe, jer smo spojili one grupe u kojima je bilo jako malo dece, tako da ne zauzmemo vaspitače iz onih grupa koje su bile zatvorene. To je ustvari glavna pomoć ove mere, jer vaspitači koji rade u tim grupama ne bi mogli da dolaze na posao i time bi, po našoj proceni, oko 600 do 700 dece ostalo kod kuće. Ovako smo uspeli da organizujemo rad tako da se odsustvo vaspitača ne oseti i da imamo dovoljno zamenskih na raspolaganju.

Na bolovanju 32 vaspitača, u vrtićima nešto više od trećine upisane deceKako dodaje Vojnić, i pre nego što je ova mera stupila na snagu, gotovo 1.000 mališana nije dolazilo u kolektiv, zbog toga što su roditelji koji imaju mogućnost da rade od kuće odlučili da ih ne dovode u vrtić.

- Upravo zahvaljujući ozbiljnosti roditelja i zaposlenih, nismo imali slučajeve da smo morali da zatvorimo ceo vrtić zbog prisutva virusa, već ako odsustvuje vaspitač, grupa radi normalno u broju dece koji je trenutno moguć, a to je da ne prelazi 50 odsto od ukupnog broja upisanih. Rad se odvija uz striktno poštovanje svih mera još od marta i svakom detetu se meri temperatura prilikom ulaska u ustanovu, dezinfikuju ruke, radi se pojačana dezinfekcija prostorija, provetrava se, a kada vreme dozvoljava, deca borave na otvorenom što je više moguće - ističe tehnički direktor.

Na bolovanju 32 vaspitača, u vrtićima nešto više od trećine upisane deceDeca predškolskog uzrasta koja ne dolaze u kolektiv, nastavljaju da pohađaju vaspitno-obrazovni program onlajn, dodaje naš sagovornik, kako ne bi trpela posledice trenutnih restrikcija usled epidemije virusa kovid-19.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4881

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.