Komentara: 0
Pregleda: 1942

Muzička škola upisuje nove đake

24.05.2021. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Muzička škola Subotica organizovaće upis učenika u narednu školsku godinu 1. i 2. juna, od 9 do 12 časova i od 16 do 19 časova, u učionicama broj 2 i 3. Upisu će prethoditi izložba instrumenata, koja će se održati u subotu, 29. maja, od 9 do 12 časova, na kojoj će deca i roditelji moći da se upoznaju sa instrumentima i nastavnicima koji će im dati sve potrebne informacije.
Muzička škola upisuje nove đake

U Muzičku školu mogu da se upišu deca koja od septembra kreću u predškolsko zabavište ili u prvi razred osnovne škole, bez prijemnog ispita. Poželjno je da se prethodno prijave na sajtu škole, pri čemu mogu da izaberu da li će nastavu pohađati na srpskom ili mađarskom jeziku.

- Deca ovog uzrasta upoznaju se sa muzikom kroz časove solfeđa, dva puta nedeljno po 45 minuta - kaže Dragana Nikolić, direktorka škole.

Muzička škola upisuje nove đake

U narednu školsku godinu mogu da se upišu i deca koja od septembra kreću u drugi ili treći razred osnovne škole, a deca ovog uzrasta imaju prijemni ispit koji se sastoji od provere muzičkih sposobnosti, jer se opredeljuju i za instrument koji žele da sviraju.

- U ponudi imamo 20 različitih instrumenata koji se mogu birati, ali je broj mesta ograničen. Ono što je zanimljivo, jeste da se na Odsek solo pevanja i tradicionalnog pevanja upisuju učenici stariji od 14 godina, što znači da mogu da pohađaju Muzičku školu istovremeno sa nekom drugom srednjom školom - dodaje Nikolić.

Muzička škola upisuje nove đake

Da bi se deca lakše opredelila za željeni instrument, Muzička škola će organizovati izložbu instrumenata u subotu, 29. maja, od 9 do 12 časova, na kojoj će deca i roditelji moći da vide instrumente, probaju da ih sviraju i upoznaju nastavnike koji će im dati sve potrebne informacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1942
Povezane teme

upis u školu

muzička škola

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.