Komentara: 37
Pregleda: 9957

Muški štrand i dalje propada

14.03.2013. u 16:38h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Na Muškom štrandu stanje nepromenjeno. I dalje je u trendu propadanja. Kako je prošlu sezonu završio, tako tužno i oronulo očekuje i ovu.
Muški štrand i dalje propada

Na termalnom bazenu polomljen i oronuo beton, pola velikog mola je izlomljeno, restoran na vodi se uništava i dalje, iza totalno devastiranih kabina, šumarak koji se nalazi iza njih i pripada nekadašnjem Autokampu, postao je otpad.

Sve neodoljivo podseća na neko napušteno kužno mesto, odakle su se ljudi razbežali, kome više niko ne sme da priđe da ga zaštiti od daljeg propadanja bar ono što se može zaštiti. A sigurni smo da se mnogo toga može popraviti i dovesti u funkciju, za kratko vreme i bez puno ulaganja. Nije uvek nužno krenuti u lavirinte bez izlaza i sa preprekama kao što su neostvarivi megalomanski projekti, investitori zvučnih imena, hroničan nedostatak novca i slično.

Muški štrand i dalje propada

Za popravke mola i kabina potrebno je kvalitetno drvo i dobri majstori stolari, koji bi se oberučke prihvatili posla, ne samo zato što ga je sve manje, nego i zato što bi mogli dati lični doprinos i pečat obnovi objekata bez kojih Palić nije ono što je nekad bio.

Muški štrand i dalje propada

Na potezu su preduzeće, koje inače brine o objektima i sadržajima turističke ponude Palića, i grad Subotica, da sem postojećih pronađu i nove načine finansiranja neodložne sanacije objekata, kako bi se svi oni do kojih je stigla informacija da je Palić najbolja turistička destinacija u Srbiji, dolaskom na njegove obale i sami uverili u to.

Muški štrand i dalje propada

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 37
Pregleda: 9957

Povezane vesti

Povezane teme

palić

muški štrand

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.