Komentara: 53
Pregleda: 8748
Foto

Pet miliona dinara za sanaciju Muškog štranda

12.08.2013. u 18:25h
Izvor: RTV Yueco
Do kraja godine biće završena rekonstrukcija Muškog štranda na Paliću, čime će biti zaokružena celina obnove turističkih objekata na Paliću, najavljeno je danas na Paliću.
Pet miliona dinara za sanaciju Muškog štranda

Gradonačelnik Modest Dulić i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova potpisali su ugovor po kojem će pokrajinska Vlada finansirati obnovu Muškog štranda sa pet miliona dinara.

Sredstva su odobrena na osnovu aplikacije lokalne samouprave na konkurs vredan 30 miliona dinara, namenjen planskom uređenju turističkih tematskih celina koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Danas potpisanim ugovorom u preduzeću “Park Palić”, Gradu Subotici dodeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 5 miliona dinara, namenjena uređenju muškog štranda. Nakon potpisivanja ugovora, sledi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova, što je postupak koji će trajati oko mesec i po, nakon čega sami radovi mogu biti izvedeni u vremenskom periodu od mesec i po do dva dana.

Pet miliona dinara za sanaciju Muškog štranda

Sredstva su odobrena po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine za sufinansiranje projekata planskog uređenja turističkih tematskih celina koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Kako je istakao pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, ukupna sredstva obezbeđena po ovom konkursu iznose 30 miliona dinara, od kojih je do sada opredeljeno više od 19 miliona dinara koji će, pored Palića, biti uloženi u turističke sadržaje na još četiri destinacije – Beloj Crkvi, Irigu, Sremskim Karlovcima i Vršcu.

Na današnjoj ceremoniji još jednom je istaknuto da će lokalna samouprava u septembru raspisati konkurs za izbor arhitektonskog rešenja budućeg akva-parka na Paliću, a početak izgradnje planiran je za narednu godinu.

Izvor: RTV Yueco
Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Muškog štranda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 8748

Povezana vest

Povezane teme

palić

Park Palić

Goran Gabrić

Modest Dulić

muški štrand

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.