Komentara: 14
Pregleda: 4281

Modest Dulić: Uštede u javnom sektoru

16.08.2012. u 14:37h
Izvor: RTV
Samo na upotrebi službenih mobilnih i fiksnih telefona u subotičkom gradskom budžetu je prošle godine ostvarena ušteda od pet miliona dinara, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić, najavljujući dalju racionalizaciju u javnom sektoru.
Modest Dulić: Uštede u javnom sektoru

Dulić je rekao Tanjugu da su značajne uštede ostvarene i ukidanjem dnevnica za službena putovanja po Srbiji, kao i kroz smanjenje voznog parka.

Prema njegovim rečima, pravilnik o korišćenju mobilnih telefona u organima grada Subotica donet je još 2008. godine, a njime je utvrđeno ko ima pravo korišćenja službenog mobilnog telefona i mesečni limiti potrošnje.

"U troškovima mobilne telefonije ostvarene su uštede i kroz umrežavanje brojeva službenih telefona svih organa grada Subotica i javnih i javnokomunalnih preduzeća čiji je osnivač grad. Takođe je uveden novi sistem korišćenja fiksnih telefona, uvođenjem savremenije telefonske centrale, koji je doprineo značajnim uštedama u troškovima njihovog korišćenja u organima grada Subotica", rekao je Dulić.

Prema njegovim rečima, u poslednje četiri godine ostvarene su značajne uštede i u troškovima dnevnica na službenom putu u zemlji.

"Odlukom Gradskog veća, a na predlog gradonačelnika, članovi Gradskog veća i funkcioneri Skupštine grada nisu primali naknade za dnevnice za obavljena službena putovanja u zemlji. Službena putovanja u inostranstvo su pod isključivim odobrenjem gradonačelnika", rekao je Dulić.

On napominje da su uštede u gradskoj kasi ostvarene i kroz smanjenje voznog parka, tako što su pojedina vozila ustupljena bez naknade vatrogasnim društvima i ustanovama socijalne zaštite.

"Kao što sam najavio prilikom preuzimanja ove funkcije, predstoji nam rebalans budžeta kojim ćemo uvažiti zahteve i potrebe za daljom racionalizacijom u javnom sektoru, a sve u cilju ublažavanja posledica finansijske i ekonomske krize", rekao je Dulić.

On podseća da je subotička lokalna samouprava učestvovala i u reformi sistema javnih nabavki, gde je samo kroz objedinjenu javnu nabavku za uslugu osiguranja škola postignuta ušteda od 50 odsto u odnosu na prethodne pojedinačne nabavke.

Ušteđeni novac iskorišćen je osiguranje pomenutih škola od većeg broja rizika.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4281
Povezane teme

budžet

Modest Dulić

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

budžet subotice za 2011. godinu

gradski budžet

budžet subotice za 2012. godinu

racionalizacija radnih mesta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.