Komentara: 51
Pregleda: 9751

Modest Dulić prepustio rukovođenje strankom Saši Vučiniću

28.01.2014. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
Prema informacijama do kojih je naš portal došao, Modest Dulić se ne nalazi više na mestu predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke, zbog isteka mandata (decembar 2012. godine). Budući da su u međuvremenu raspisani parlamentarni izbori, rukovođenje strankom je preuzeo izborni štab stranke. Na čelu izbornog štaba stranke biće Saša Vučinić, njegov prethodnik i predsednik Okružnog odbora DS-a. Vučinić će na navedenoj funkciji biti do narednih izbora za predsednika GrO.
Modest Dulić prepustio rukovođenje strankom Saši Vučiniću

Da li će ovakav razvoj događaja uticati na razvoj političke situacije u predstojećem periodu za sada nije poznato, ali prema dobro obaveštenim izborima, aktuelna gradska vlast, kojoj se još od tesnog glasanja za budžet, poslednjeg dana 2013. godine, prilično drmaju pozicije, neće se menjati bar do prolećnih izbora na republičkom nivou, nakon čega je na stolu nekoliko opcija, od kojih su dve najrealnije.

Prva je da Jene Maglai i njegovi saradnici prihvate za ravnopravne partnere članove Srpske napredne stranke predvođene Gojkom Radićem i Bogdanom Labanom, sa kojima su trenutno u političkom sukobu, a druga je da se pravi nova većina u kojoj bi jedan od stubova bila Demokratska stranka.

Nema sumnje da nas čeka nekoliko meseci zanimljivih političkih aktivnosti, kako vlasti, tako i opozicije, a koja će struja na kraju izaći kao pobednik, znaće se, najverovatnije, na proleće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 51
Pregleda: 9751
Povezane teme

Saša Vučinić

Modest Dulić

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.