Komentara: 2
Pregleda: 2495

Modernizacija Subotičke toplane

31.01.2012. u 15:42h
Izvor: RTV Yueco
Modernizacija Subotičke toplane

Realizacija četvrte faze modernizacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji, ukupne vrednosti 66,3 miliona evra, u okviru koje će biti revitalizovano 18 toplana u naredne četiri godine, počela je juče u Beogradu, u prisustvu ambasadora Nemačke u Srbiji Volframa Masa i ministra za infrastrukturu i energetiku Milutina Mrkonjića.

Na skupu u Klubu poslanika ispred grada prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu magistar Jasmin Šečić sa saradnicima iz „Subotičke toplane“. Program rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji odvija se kroz sufinansiranje Vlade Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije, a realizuju ga nemačka KfW razvojna banka i Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

Za ovu fazu Nemačka izdvojila 45 mililona evra kredita, dva miliona evra donacije, a Evropski fond za zapadni Balkan je izdvojio dva miliona evra donacije. Pomoćnik gradonačelnika, Jasmin Šečić za našu televiziju kaže da kada se modernizuje toplana, potrošači će plaćati i manje račune za grejanje jer će se ispoštovati svi principi energetske efikasnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2495
Povezane teme

Jasmin Šečić

toplana subotica

obnova toplane

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.