Komentara: 1
Pregleda: 3731

Mlekara Subotica povećala otkupne cene mleka

25.09.2012. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Mlekara Subotica povećala je otkupne cene sirovog mleka svojim dobavljačima za dva do tri dinara po litru, tako da će najviša cena sirovog mleka dostizati skoro 40 dinara po litru.
Mlekara Subotica povećala otkupne cene mleka

Nakon drugog ovogodišnjeg povećanja otkupne cene, novi cenovnik počinje sa primenom u ponedeljak 01. oktobra. Po pitanju stanja na farmama, s obzirom na sušu, nadležni kažu da farmeri uglavnom imaju zalihe hrane iz prethodne godine, te da bi one trebalo da budu dovoljne do maja naredne godine kada počinju prvi otkosi lucerke.

Proizvodnja stočne hrane je manja u odnosu na prošlu godinu, a veći problem predstavlja njen kvalitet, koji je slab, nego količina. Na to treba dodati da je i koncentrovana stočna hrana znatno poskupela. Sve će to za posledicu imati da će se stočni fond smanjivati, tako što će se starija grla prodavati, a čuvaće se podmladak.

I pored svega, u Mlekari Subotica ne očekuju nestašice na tržištu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3731
Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.