Komentara: 6
Pregleda: 7089

Mlekara predstavila svoju ponudu za evropsko tržište

19.07.2012. u 18:12h
Izvor: RTV Yueco
Kompanija Mlekara Subotica otvorila je vrata svoje fabrike u Subotici predstavnicima medija koji su na licu mesta mogli da se uvere kako izgleda proces proizvodnje mlečnih proizvoda po najvišim standardima, jogurta, sira i kajmaka koji se izvoze u zemlje Evropske unije.
Mlekara predstavila svoju ponudu za evropsko tržište

Mlekara Subotica je prva domaća mlečna kompanija sa dozvolom za izvoz u EU. Proizvodi ove kompanije mogu se naći na policama u Beču, Amsterdamu, Parizu i ostalim evropskim prestonicama.

Nakon što je u novembru 2010. godine, Mlekara Subotica postala prva mlekara u Srbiji sa dozvolom za izvoz proizvoda na tržište Evropske unije, ovo preduzeće svakog meseca izvozi 5% svog prometa, odnosno 50 tona proizvoda na tržište EU.

Pored izvozne dozvole za EU, Mlekara Subotica ispunjava i druge visoke standarde, kao što su: ISO 9001, HACCP, BRC, Halal, ISO 14001 i IFS. Najbitniji parametri za dobijanje kvalitetnog finalnog proizvoda podvrgnuti su brojnim internim kontrolama i praćenju standarda, kao odgovarajućim regulativama EU, a ono što je najvažnije za domaće kupce je činjenica da je kvalitet proizvoda koji se može naći na policama prodavnica u Austriji ili Sloveniji isti kao proizvoda koji su dostupni Subotičanima.

Mlekara predstavila svoju ponudu za evropsko tržište

Mlekara Subotica posluje u sastavu Denjub fuds grup, a kako je istaknuto, ova grupacija je veoma ponosna na rezultate koji su postignuti u poslovanju Mlekare Subotica. Kako je istakla direktorka Denjub fuds grup za korporativna i regulatorna pitanja Svetlana Glumac, Mlekara Subotica je dokaz da su se investicije koje je DFG uložio od dolaska na srpsko tržište isplatile. U narednom periodu planirana su dodatna ulaganja u proizvodne procese, kao i modernizaciju poslovanja kompanije koja je postala uzor svim ostalim na tržištu“ istakla je Svetlana Glumac.

Mlekara predstavila svoju ponudu za evropsko tržište

Kako je istaknuto prilikom obilaska, dobijanju izvozničkog broja i navedenih međunarodnih sertifikata doprinela su velika ulaganja u proteklih pet godina. Investirano je u modernizaciju proizvodnih pogona, sirovinsku bazu i kvalitet sirovog mleka, automatizaciju proizvodnih linija, rashladne uređaje za trgovinske lance. Rezultat svih ulaganja je iznad svega poboljšan kvalitet mleka, a samim tim i mlečnih proizvoda koji se prodaju u zemlji i inostranstvu.

Dobijanjem ISO, BRC, IFS i HACCP sertifikata Mlekara Subotica postala je ravnopravni konkurent najpoznatijim svetskim proizvođačima mlečnih proizvoda, navode u Dunav hrana grupi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7089

Povezana vest

Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.