Komentara: 0
Pregleda: 3443

Mlađi hokejaši Spartaka ostvarili zapažene rezultate na turniru "Miodrag Šišić - Šile 2017"

04.04.2017. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u ledenoj hali "Pioniru" u Beogradu, KHK "Crvena zvezda" bio je domaćin jednog od najjačih turnira u regionu za selekcije U8 i U10 - "Miodrag Šišić - Šile 2017", na kojem je učešće uzeo i Hokej klub "Spartak" sa dečacima i devojčicama.
Mlađi hokejaši Spartaka ostvarili zapažene rezultate na turniru "Miodrag Šišić - Šile 2017"

Turnir je održan po 16. put, učestvovale su ukupno 24 ekipe (po 12 u obe selekcije). Svoje učešće na ovom turniru su uzele i obe selekcije HK Spartak, kao i ekipe "Girls Serbia" za koje su nastupale čak 10 devojčica iz Subotice.

Selekcija U8 je u razigravanju po grupama, na utakmicama koje su se igrale u subotu 01/04 zauzela treće mesto (3 pobede i 2 poraza) u grupi i obezbedila učešće u borbi za plasman od 1 do 6 mesta na turniru. Drugog dana turnira je zabeležila skor od 2 pobede i 1 poraz, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za odlično 4 mesto (od 12 ekipa).

HK "Spartak" U8: Vojnić Nemanja, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Nimčević Andrej, Marton Leon, Gubičak Leon, Popov Novak, Anđelković Luka i Sabo Rac Emil. Treneri: Kolarić Aleksandar i Brestovac Uroš.

Mlađi hokejaši Spartaka ostvarili zapažene rezultate na turniru "Miodrag Šišić - Šile 2017"

Ekipa U10 se posle pomalo "čudnog žreba" od strane organizatora turnira našla u grupi za razigravanje sa 3 najjače ekipe na turniru (HK Partizan, HK Slavia/Sofija i HK Zagreb), i posle svih utakmica u grupi, falio im je bukvalno 1 gol ili 1 bod za prolazak u TOP 6, jer je doživeo minimalne poraze od Partizana (0:1) i Slavie (1:2), dve ekipe koje su na kraju zauzee 1 i 2 mesto na turniru, dok su dobili Zagreb (1:0), ali su preostale tri ekipe međusobno odigrale nerešene rezultate (0:0 1:1 2:2), i uz sve pobede nad preostale 2 ekipe u grupi, HK Spartak je na žalost morao da igra za plasman od 7 do 12 mesta. U nedelju, u borbi za plasman, U10 HK Spartak je bez problema obezbedio još 3 pobede i tako u ukupnom plasmanu zauzeo 7 mesto, iako po kvalitetu spada u prve 3 ekipe na ovom turniru. Deluje komično podatak da je naša ekipa sa 6 pobeda i samo 2 minimalna poraza zauzela 7 mesto na turniru, dok je npr ekipa NSA iz Bugarske, sa obrnutim skorom (2 pobede i 6 poraza na turniru) zauzela 6 mesto.

HK "Spartak" U10: Konakov Novak, Vučinić Vasilije, Jankovič Ognjen, Kuntić David, Lulić Marko, Pećerić Slaven, Temunović Vanja, Bem Karlo, Kukaras Luka, Nimčević Nemanja, Nađ Mateja, Prčić David i Penava Ognjen. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Trener HK "Spartak" Uroš Brestovac još jednom je istakao da Subotičani za razliku od drugih ekipa svoje pripreme jednim delom sezone vrše na suvom, jer je led sa Gradskog klizališta u Subotici nestao sa prvim toplijim danima.... i tako je godinama unazad.

- Naše ekipe su bile jedine na ovom turniru koje već mesec dana ne treniraju na ledu već sve svoje treninge sprovode na "suvom", dok su sve ostale ekipe svaki dan na ledu. Ova činjenica dodatno ukazuje na sav talenat, trud, želju i borbu koju su najmlađe takmičarske selekcije našeg kluba pokazale na ovom turniru, kao i sav respect i "strah" ekipe Crvena zvezde, koja je čak i poznavajući ovu okolnost, u obe selekcije pokušala da izbegne direktnu borbu za plasman u grupi sa našom ekipom. - rekao je Brestovac - Ubeđeni smo da će pokrivanjem klizališta u Subotici i produžavanjem sezone klizanja sa trenitnih 3 meseca na nekih 5-6 meseci, što predstavlja jedan od ciljeva i planova Grada Subotice u najbližoj budućnosti, ovi rezultati biti još bolji, odnosno da će sva ova deca i svi građani Subotice dobiti još bolje uslove za zimske sportove i rekreaciju u našem gradu.

Mlađi hokejaši Spartaka ostvarili zapažene rezultate na turniru "Miodrag Šišić - Šile 2017"

Neverovatno požrtvovanje, borbenost i ostavljanje "srca na terenu" je ono što je u prvom redu krasilo subotičke ekipe na ovogodišnjem izdanju "Šileta", i samim tim u klubu ističu da su preponosni na njihov uspeh i ostvareni rezultat.

Na ovom turniru su učestvovale i ekipe "Girls Serbia", koja je bila sastavljena isključivo od devojčica iz Subotice, Novog Sada i Beograda, i koje su igrale rame uz rame sa dečacima, i još jednom dokazale da ovaj projekat i te kako ima smisla i budućnost u Srbiji. Mlađe devojčice, selekcija U9 je u ukupnom plasmanu zauzela 6 mesto, dok su starije devojčice zauzele odlično 8 mesto na turniru.

Mlađi hokejaši Spartaka ostvarili zapažene rezultate na turniru "Miodrag Šišić - Šile 2017"

Po rečima Uroša Brestovca, još veći napredak i ekspanzija ženskog hokeja u Srbiji se očekuje u narednih 5-10 godina, dok već u Spartaku postoji solidna baza od oko 15-16 devojčica koje redovno i svakodnevno treniraju i napreduju u svojim sportskim karijerama.

Za ekipu "Girls Serbia" od devojčica iz Subotice su nastupale: Vereš Sintia, Sekulić Elena, Benčić Anastasija, Stantić Sara, Milodanović Ana, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Gladić Petra i Mandić Antonija. Trener: Brestovac Uroš

Mlađi hokejaši Spartaka ostvarili zapažene rezultate na turniru "Miodrag Šišić - Šile 2017"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3443
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.