Komentara: 0
Pregleda: 10395
Foto

Mladim matematičarima uručene nagrade

29.03.2017. u 18:53h
Izvor: TV Subotica
Učenicima osnovnih škola, od četvrtog do osmog razreda, koji su na okružnom takmičenju iz matematike ostvarili zapažen uspeh, danas su u Velikoj većnici uručene nagrade, priznanja i pohvale.
Mladim matematičarima uručene nagrade

Okružno takmičenje za osnovnoškolce održano je 25. marta. Učestvovalo je 136 učenika, iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša. Domaćin i organizator takmičenja bila je OŠ „Kizur Ištvan“.

- Takmičenje je uredno proteklo, deca su lepo radila zadatke, dva i po sata. Naši sponzori su danas omogućili da im podelimo nagrade, a nagrada ima jako mnogo. Od 136 učesnika, 92 njih će biti, što nagrađeno, što pohvaljeno, izjavila je Vesna Dulić, direktorica OŠ „Kizur Ištvan“.

Igor Engi, Andrej Čolić i Veljko Joksović, troje su od 14 učenika koji su na takmičenju osvojili prvo mesto.

Samo učenici od šestog do osmog razreda mogu da ostvare plasman na republičko takmičenje, koje će se održati 29. aprila u Beogradu.

- Mi očekujemo odluku republičke komisije, koji su pragovi za državno takmičenje. To ćemo već imati u ponedeljak, ali smo sigurno da, zbog visokog broja bodova, imamo tri učenika na državnom, a verujemo da će to biti možda i više, rekla je Ljubica Kiselički, predsednica Takmičarske komisije za mlade matematičare.

Mladim matematičarima uručene nagrade

Budući da su rezultati sa državnog takmičenja za srednjoškolce već poznati, danas je bila prilika da se i njima čestita na postignutom uspehu. Od njih petoro iz Subotice, četvoro je ostvarilo zavidan uspeh i oslobođeni su prijemnog ispita prilikom upisa na fakultet.

- To je veoma značajno za naš grad, već drugi put ove godine, u jednom kratkom vremenskom periodu smo ovde. Vrlo smo ponosni na njih i tu smo da im damo podršku za dalje i da im kažemo da će Grad uvek da stoji iza ovih takmičara, iza ovih učenika i koliko god je u našoj mogućnosti, da im pomognemo jer nas oni zaista, sa njihovim rezultatima, čine srećnim i ponosnim, rekla je Nataša Aleksić, član GV zadužena za obrazovanje: „

Pred mladim matematičarima su pripreme za predstojeće republičko takmičenje, a priznanja koja su im danas uručena, svakako će poslužiti kao značajan podsticaj.

Izvor: TV Subotica
Uručenje nagrada mladim matematičarima Uručenje nagrada mladim matematičarima Uručenje nagrada mladim matematičarima Uručenje nagrada mladim matematičarima Uručenje nagrada mladim matematičarima Uručenje nagrada mladim matematičarima Uručenje nagrada mladim matematičarima Uručenje nagrada mladim matematičarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 10395
Povezane teme

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

takmičenje iz matematike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.