Komentara: 0
Pregleda: 10246

Mladi hokejaši Spartaka otvorili sezonu

02.10.2016. u 21:08h
Izvor: Subotica.com
Mladi hokejaši Spartaka otvorili sezonu

U subotu i nedelju (24./25. septembra) najmlađe selekcije Hokej kluba "Spartak" (U8 i U10) imale su nastup na velikom turniru otvaranja sezone u Budimpešti, na kojem su u dva dana nastupili sa ukupno tri selekcije, po dve U10 i jednom U8.

Prvog dana nastupili su U10 u C selekciji, sa igračima koji su tzv "ulazna desetka" i koji su na 3 odigrane utakmice zabeležili  po jednu pobedu, poraz i nerešen rezultat (Spartak C - Tatabanya  13:0, Spartak C - Ifj Ocskay Gabor  1:5, Spartak C - Tati Tigrisek   3:3).

Za Spartak C su nastupili: Konakov Novak, Nađ Mateja, Prčić David, Marton Leon, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Penava Ognjen, Gladić Petra i Popov Jovana. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Mladi hokejaši Spartaka otvorili sezonu

Odmah posle njih na teren su izašle "jače i iskusnije desetke" HK Spartak, koje su nastupile u B selekciji, i koji su još jednom potvrdili da se radi o veoma talentovanoj i kvalitetnoj generaciji, koja sigurno može jako puno da ostvari, pod uslovom da ostanu na okupu zajedno i da im se omoguće još bolji uslovi za treniranje, pri čemu se prvenstveno misli na produžavanje sezone sa ledenom površinom u Subotici, odnosno pokrivanje Gradskog klizališta.

Ova ekipa je na tri utakmice ostvarila isto toliko pobeda, od čega su u "malom finalu" pobedili najjaču ekipu iz Dunaujvaroša, koji imaju led u svom gradu još od 1. avgusta i čija seniorska ekipa nastupa u MOL ligi. Ova utakmica je zasigurno bila odigrana na "A" nivou, a deca iz Subotice su to postigla i bez leda u svom gradu, odnosno sa nekoliko organizovanih odlazaka i zakupljenih termina u mađarskom Kiškorošu, odnosno sa odrađenim sedmodnevnim letnjim pripremama na ledu u Češkoj u avgustu mesecu.

U ovoj uzrasnoj kategoriji pobeđeni su KMH B  7:0, zatim Kapošvar 5:0 i Dunaujvaroš  6:3.

Mladi hokejaši Spartaka otvorili sezonu

Za HK Spartak B su nastupili: Konakov Novak, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Janković Ognjen, Pećerić Slaven, Hajdu Mark, Rac Sabo Hanna, Lulić Marko, Kukaras Luka i Nimčević Nemanja. Trener: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Drugog dana vikenda svoj nastup je imala selekcija U8, koja je za početak sezone nastupila na "C" selekciji, ali su čak i bez leda pokazali da im je mesto u "B", gde će krenuti da igraju odmah po početku rada na ledu u Subotici. Ova ekipa je u svojim redovima imala i nekoliko igrača kojima je ovo bilo "vatreno krštenje", odnosno prvi put na učestvuju na nekom turniru, ali su i pored toga dali puni doprinos lepom rezultatskom uspehu od tri ubedljive pobede na isto toliko odigranih utakmica (Spartak C - Egersegi Titanok   8:1, Spartak C - Tati Tigrisek     9:0, Spartak C - White Sharks   8:1).

Za Spartak U8 C su nastupili: Benčić Mihajlo, Popov Jovana, Nimčević Andrej, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Sabo Rac Emil, Popov Novak i Anđelković Luka. Trener: Brestovac Uroš.

Mladi hokejaši Spartaka otvorili sezonu

Po rečima Uroša Brestovca, klub i dalje nastavlja sa "suvim treninzima" u svom gradu, uz povremene odlaske na zakupljene termine na led u Mađarskoj, a sa nastupima nastavlja već za nedelju dana kada će U8 učestvovati na turniu u Dunaujvarošu, dok će ekipa U10 imati turnir u Budimpešti.

Isti taj vikend sledi okupljanje svih devojčica iz Srbije na IIHF akciji "Girls Hockey Weekend" kada će svih 10-15 devojčica iz  Spartaka u Beogradu odraditi nekoliko zajedničkih treninga sa devojčicama iz drugih klubova, zatim odigrati jedan sparing meč / turnir sa odgovarajućim selekcijama Partizana, ali i gledati uživo sa tribina utakmicu seniorske MOL lige između Beograda i rumunske Čikserede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 10246
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

uroš brestovac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.