• Pregleda: 2927

Mladi hokejaši Spartaka nastupili na dva međunarodna turnira

Mlađe kategorije Spartaka proteklog vikenda nastupile su na dva međunarodna turnira, u Segedinu i Novom Sadu. Svoje mečeve na ledenoj podlozi odigrale su kategorije devojčica i dečaka od 10 do 14 godina.
Mladi hokejaši Spartaka nastupili na dva međunarodna turnira

U subotu, 12. novembra, u Segedinu je održan turnir B kategorije u sklopu mađarskog Saveza hokeja na ledu na kojem je učestvovalo ukupno 8 ekipa, a među njima i subotički Spartak.

Posle uspešnog nastupa vikend ranije u Beogradu na "Memorijalu Mirko Holbus" usledio je nastavak lepih rezultata ove vrlo talentovane generacije, koja je na turniru u Segedinu na prve tri utakmice ostvarila isto toliko pobeda, da bi u nezvaničnom "finalu" turnira, u susretu dve do tada ne poražene ekipe, subotički desetogodišnjaci posle jedne tvrde, neizvesne i prave hokejaške predstave ipak doživeli poraz od Obudai Gepard iz Budimpešte.

Rezultati U10

  • Spartak - DHK Debrecin B   9:0
  • Spartak - Szigeti Bikak     11:2
  • Spartak - HC Kiskoros      4:2
  • Spartak - Obudai Gepard   2:5

Sastav Spartak U10: Konakov Novak, Vučinić Vasilije, Kuntić David, Janković Ognjen, Bem Karlo, Pećerić Slaven, Hajdu Mark, Temunović Vanja, Kukaras Luka, Nađ Mateja, Lulić Marko, Nimčević Nemanja i Rac Sabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš

Dan kasnije, u Novom Sadu, u sklopu Regionalne lige za selekcije U12 i U14, odigrane su utakmice protiv zagrebačkog HK "Zagreb", a u zajedničkoj ekipi HK "Spartak/NS Stars". Mnogo duži vremenski period na ledu koji imaju zagrebački hokejaši (još od jula ove godine) doneo je očiglednu i očekivanu "prednost" nad kombinovanim sastavom ekipe iz Subotice i Novog Sada, i trenutno se više od časnog poraza nije moglo.

  • U12: Spartak/NS Stars - HK Zagreb  0:6
  • U14: Spartak/NS Stars - HK Zagreb  2:6

Za U12 iz Spartaka su nastupili: Đukanović Luka, Sekulić Elena, Vučić Aleksa, Feher Balint, Feher Čongor, Šandor David, Bukvić Nikita, Rajković Martin. Trener: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Za U14 iz Spartaka su nastupili: Sudarević Luka, Horvacki Igor, Đorđević Aleksandar, Vidaković Matej i Rac Sabo Lilla. Trener: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Narednog vikenda ekipe U10  i Girls Spartak U11 nastupaju na turniru B kategorije u Dunaujvarošu, ekipe U12 i U14 imaju mini prijateljski turnir u Kiškorošu, dok selekcija U8 kreće sa nastupom u novoformiranom nezvaničnom Prvenstvu Srbije "Erste bank Liga" turnirom u Novom Sadu na kojem će učestvovati svih 6 ekipa iz Beograda, Novog Sada i Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Ledolomac Odgovori
Deca u kategorijama 12 i 14 odlaze za Szeged, Sico otisao u Kiskoros.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.