Komentara: 0
Pregleda: 3908

Mladi hokejaši Spartaka na međunarodnom turniru "Mirko Holbus 2016"

08.11.2016. u 14:59h
Izvor: Subotica.com
Mladi hokejaši Spartaka na međunarodnom turniru "Mirko Holbus 2016"

Na 2. memorijalnom međunarodnom turniru "Mirko Holbus 2016" za igrače do 8 i 10 godina održanom za vikend u Beogradu, nastupile su 24 ekipe iz šest država - Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske i domaćina Srbije, sa oko 300 učesnika i na kojem je u dva takmičarska dana odigrano čak 138 utakmica.

Na turniru u Beogradu učešće su uzeli i hokejaši i hokejašice (u sklopu ekipe Girls Serbia) Hokej kluba "Spartak", koji su zabeležili odlične rezultate, iako su bili jedina ekipa, pored ekipe Vukova iz Sarajeva, koja još uvek trenira "na suvom" i koja svakim danom iščekuje postavljanje ledene ploče u svom gradu.

Mladi hokejaši Spartaka na međunarodnom turniru "Mirko Holbus 2016"

Neverovatna doza borbenosti, želje i snage kolektiva jedne ekipe gde svi zajedno rade za isti cilj i veruju u isti rezultat su ono što je od prvog do poslednjeg momenta turnira krasilo ove ekipe.

Turnir je održan za vikend, 5. i 6. novembra, a dečaci i devojčice uzrasta do 8 godina (U8) došle su još u petak kako bi osetili led kroz jednočasnovni trening sa vršnjacima iz Crvene zvezde.

Selekcija U8 je odigrala ukupno 9 utakmica (učestvovalo je 10 ekipa) i na njima zabeležila po tri pobede, nerešena rezultata i poraza, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za 6. mesto. Ono što je interesantno jeste da je Spartak na turniru remizirao sa sva tri kluba iz Srbije (Partizan 1:1, NS Stars 1:1 i Crvena zvezda 0:0).

Mladi hokejaši Spartaka na međunarodnom turniru "Mirko Holbus 2016"

Za HK "Spartak" U8 nastupili su: Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Popov Novak i Anđelković Luka. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U10 je na turniru odigrala 13 utakmica (učestvovalo je 14 ekipa) i bila je pravi hit i najveće iznenađenje turnira sa osvojenim 4. mestom i skorom od devet pobeda, jednim nerešenim i samo tri minimalna poraza.

Po rečima Uroša Brestovca, trenera mlađih kategorija HK "Spartak", ova tri poraza su vrlo lako mogla i da se okrenu u korist Spartaka jer su te utakmice bile napete i neizvesne do samog kraja, a došle su od ekipa koje imaju led u svojim gradovima 8 do 10 meseci godišnje i koje imaju neuporedivo kvalitetnije uslove za rad, što dodatno podiže značaj postignutog plasmana i rezultata.

Mladi hokejaši Spartaka na međunarodnom turniru "Mirko Holbus 2016"

Brestovac takođe smatra da sama činjenica da su desetogodišnjaci Spartaka čak 8 od 9 pobeda zabeležili "sa nulom" dovoljno govori o kolikom talentu se radi, a među njima su čak i ekipe kao što su Bled (7:0) i Crvena zvezda (3:0).

Za selekciju U10 nastupili su: Konakov Novak, Kuntić David, Prčić David, Bem Karlo, Janković Ognjen, Vučinić Vasilije, Hajdu Mark, Temunović Vanja, Nađ Mateja, Pećerić Slaven, Lulić Marko i Kukaras Luka. Trener: Brestovac Uroš

Ekipa Girls Serbia je nastupila u kombinovanom sastavu sa devojčicama iz Subotice, Novog Sada i Beograda, u obe takmičarske selekcije i još jednom potvrdila da je ženski hokej krenuo nezaustavljivim korakom u svojem razvoju u Srbiji i da devojčice i te kako imaju svoju budućnost i svoje mesto u hokeju na ledu.

Devojčice do 8 godina su osvojile 8. mesto u konačnom plasmanu od 10 ekipa sa skorom od 2 pobede, 1 nerešen i 6 poraza, dok su devojčice do 10 godina zauzele 9. mesto u konačnom plasmanu, sa skorom od 3 pobede, 5 remija i 5 poraza.

Mladi hokejaši Spartaka na međunarodnom turniru "Mirko Holbus 2016"

Ono na šta su najponosniji u Spartak je činjenica da je skoro polovina devojčica u obe ekipe upravo iz našeg grada, koje su svoje prve korake na ledu naučile na Gradskom klizalištu u Subotici i koje su pionirke razvoja i uspeha.

Za ekipe Girls Serbia nastupile su: Sekulić Elena, Stantić Sara, Milodanović Ana, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija, Benčić Anastasija, Rac Sabo Hanna, Gladić Petra i Popov Jovana. Trener: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3908
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

uroš brestovac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.