Komentara: 0
Pregleda: 4374

"Mladi duh Evrope" u bioskopu Abazija od 19. jula

12.07.2015. u 18:47h
Izvor: RTV Yueco
U okviru ovogodišnjeg programa „Mladi duh Evrope“, Festivala evropskog filma na Paliću biće prikazano 10 filmova, koji će, kako navodi selektor Petar Mitrić, “publiku uvesti na nepoznate i nesigurne teritorije”.
"Mladi duh Evrope" u bioskopu Abazija od 19. jula

“Mladi duh Evrope“ je od nastanka zamišljen kao program koji otkriva nove tendencije u evropskoj kinematografiji. Pobunjenički duh ove selekcije usmeren je protiv svake vrste konzumerizma i dopadljivog u umetnosti i kao takav predstavlja stvarnost kroz fer odnos između autora i publike.

Ovaj program ima za cilj da predstavi dela koja pozivaju na promišljanje i aktivno učestvovanje. Ovogodišnja selekcija je posvećena talentovanom slovačkom reditelju Vladimiru Mičuhu, koji je iznenada preminuo 19. juna ove godine. Njegov film “Šta smo radili pre nego što smo zajedno pili kakao” biće prikazan 21. jula u bioskopu Abazija.

Publika će imati priliku da pogleda i film „Mrvice“ jednog od pet dobitnika ovogodišnje nagrade Underground Spirit, Migela Jansa. Domaći predstavnik je kratki dokumentarac „Da je bilo po mom, nikad ne bih otišao“, čiju režiju potpisuje Marko Grba Singh.

Filmovi će od nedelje, 19. jula biti prikazivani u bioskopu Abazija. Ulaz je slobodan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4374
Povezane teme

festival evropskog filma palić

petar mitrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.