Komentara: 2
Pregleda: 4027

Mladenović: "Dogvil" više građanski pokret, nego pozorišna predstava

04.12.2015. u 17:09h
Izvor: RTV Yueco
U okviru Festivala „Dezire“ na sceni Pozorišta Jadran sinoć je izvedena predstava „Dogvil“, reditelja Kokana Mladenovića.
Mladenović: "Dogvil" više građanski pokret, nego pozorišna predstava

Predstava „Dogvil“ je nastala kao scenska adaptacija scenarija istoimenog filma Larsa fon Trita. U okviru pratećeg programa „Dezire akademija“ u Savremenoj galeriji reditelj Kokan Mladenović je govorio o stanju u kulturi, kao i ulozi koju bi umetnici i teatar trebalo da imaju.

U okviru „Dezirea akademije“ u Savremenoj galeriji organizovan je razgovor sa rediteljem Kokanom Mladenovićem, čija je predstava „Dogvil“ sinoć bila na programu Festivala. Mladenović je kroz "Dogvil", čiji, kako je rekao, stanovnici vole da govore o sebi kao o plemenitim i moralnim ljudima govorio i o našem društvu. Dogvil ne prašta različitost i surovo se sveti svakome ko pomisli da nešto promeni, što se najbolje vidi kada dođe strankinja.

Poslednji program u okviru Dezire akademije biće održan sutra. Sa početkom od 17h u Savremenoj galeriji biće održan razgovor sa rediteljem, Ivom Dimčevim.

Festival će biti zatvoren u nedelju predstavom „Egzodus“ Pozorišta „Deže Kostolanji“. Nakon ove predstave, na sceni Pozorišta „Deže Kostolanji“ biće održana zabava za učesnike, ali i publiku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4027
Povezane teme

desire festival

desire central station

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.