Komentara: 87
Pregleda: 12742

Miting koalicije oko SPS-a

27.03.2016. u 19:00h
Izvor: Subotica.com
Koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija održala je danas izbornu konvenciju na trgu u centru Subotice.
Miting koalicije oko SPS-a

Mitingu je prisustvovalo svega nekoliko desetina građana, kojima su se obratili Ivica Dačić, lider SPS-a, Dragan Marković Palma, predsednik JS i Joška Broz, osnivač Komunističke partije.

- Naša zemlja je dosta toga izgubila u proteklim decenijama i zato sada moramo da učinimo mnogo krupnih koraka da bi svi naši građani, bez obzira na veru ili ideološko opredeljenje živeli dobro. Ideje slobode, jednakosti i socijalne pravde nikad neće izgubiti na značaju, naprotiv, one imaju sve veću snagu – poručio je Ivica Dačić. -Ono za šta se mi zalažemo je u suštini u srcu i duži svakog čoveka a to je da se školuje i leči besplatno, da dobije radno mesto i živi u miru, zato ako bi neko želeo da glasa za sebe to će moći da uradi glasajući za nas.

Po mišljenju Dragana Markovića Palme, predsednika JS, Subotica ima sjajan strateški potencijal i položaj, koji nije dovoljno iskorišten.

- Razočaran sam prizorom koji sam video dolazeći u Suboticu, na nekadašnjim velikim fabrikama krovovi su popadali, a okružuju ih koprive i korov. Njihovi kapaciteti moraju ponovo da se ožive i da tu budu mesta za nove radnike – istakao je Dragan Marković Palma.

Subotica je značajna i za predstojeće pokrajinske izbore, koji će po mišljenju Dušana Bajatovića, po svom ishodu i rezultatu biti veoma zanimljivi i uticaće na formiranje republičke Vlade.

- Očekujem da će veliki broj lista proći i da će SPS ostvariti veoma dobar rezultat, jer mi na političkoj sceni nemamo neprijatelje već samo protivnike – rekao je Dušan Bajatović. - Došlo je vreme buđenja borbene levice, vreme kada treba da razmišljamo dugoročno, da radimo na reindustrijalizaciji Srbije, jer su strane investicijee dobre ali moramo angažovati sve svoje domaće potencijale.


Uskršnja misa u Malom Iđošu

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić prisustvovao je jutros Uskršnjem bogosluženju u Crkvi svete Ane u Malom Iđošu. Čestitajući Uskrs svima koji ga proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru, Dačić je izrazio uverenje da će godine koje dolaze biti godine sreće i blagostanja za sve građane, bez obzira na religiju i ideološka opredeljenja.

-Uskrs je najveći hrišćanski praznik i u tom smislu možemo govoriti o vaskrsenju ideja koje su veoma aktuelne a to su borba za bolji i zajednički život građana svih religija koji žive u našoj zemlji – istakao je vicepremijer posle mise.

U Malom Iđošu vekovima u slozi žive pripadnici tri konfesije i nekoliko nacionalnih manjina.

- Multikulturalnost i multietničnost za nas nisu samo opšta mesta, već nešto što se vidi i oseti na svakom koraku, u svakoj ulici u kojoj jedan do drugog u slozi žive komšije pravoslavci, katolici i reformatori. To je ono čime se uvek ponosimo – ističe Marko Rovčanin, prvi čovek ove male bačke opštine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 87
Pregleda: 12742
Povezani albumi
Povezane teme
sps socijalistička partija srbije dušan bajatović Ivica Dačić lokalni izbori 2016 izbori 2016
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.