Komentara: 1
Pregleda: 1944

Mirni prvomajski praznici za Službu hitne medicinske pomoći

05.05.2014. u 15:39h
Izvor: Dom zdravlja Subotica
Tokom prvomajskih praznika nije bilo povećanog broja poziva. Broj lekarskih intervencija u gradu i u vangradskim naseljima Bajmok i Čantavir tokom 24 sata u proseku je iznosio 40.
Mirni prvomajski praznici za Službu hitne medicinske pomoći

Pacijenti su se najčešće javljali zbog visokog krvnog pritiska i kardioloških tegoba. Dva pacijenta su transportovana na IKVBV Sremska Kamenica zbog akutnog infarkta srca, iz kućnih uslova. Desile su se 3 saobraćajne nesreće u kojima je povređeno troje ljudi.

Broj ambulantnih pregleda tokom prvomajskih praznika iznosi 350. Gušenje, visok krvni pritisak, stomačne tegobe, infekcije gornjih i donjih disajnih puteva praćenih povišenom telesnom temperaturom bile su najčešće tegobe zbog kojih su pacijenti dolazili u ambulantu.

Javljali su se i mlađi sugrađani zbog povreda nastalih nepažnjom - usled alkoholisanosti. Deset pacijenata javilo se zbog uboda krpelja.

Ekipe koje su dežurale na Paliću tokom praznika imale su 2 intervencije, jedan pacijent je imao visok krvni pritisak a drugi je reanimiran i odnešen u Opštu bolnicu Subotica.

Izvor: Dom zdravlja Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1944
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.