Komentara: 0
Pregleda: 797

Minja Peković nagrađena na 50. Danima komedije u Jagodini

28.03.2024. u 08:38h
Izvor: Subotica.com
Žiri 50. jubilarnog festivala „Dani komedije“ u Jagodini odlučio je o najboljima i među njima je i Narodno pozorište Subotica. Minja Peković dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u autorskom projektu „Bravo za klovna“, a Marija Kalabić nagrađena je za scenografiju u ovoj predstavi.
Minja Peković nagrađena na 50. Danima komedije u Jagodini

Glumačke nagrade uz Minju ravnopravno su dobili i Olga Odanović i Nenad Jezdić, jednoglasno je
odlučio žiri u sastavu Svetislav Bule Goncić, predsednik, Đurđa Tešić i Željko Jovanović, što jasno govori o tome u kakvom se društvu našla naša glumica.

 - Ovo su divne vesti i pravi razlog za slavlje u našem timu. Kada u njemu imate Minju, to je u sportskom maniru rečeno, kao kada u fudbalskoj ekipi imate Ronalda, najjačeg igrača. Ponosan sam na sve što je ostvarila i zahvalan što je svoju životnu priču ispričala na optimističan način i učinila da Narodno pozorište sa ovom predstavom obiđe region i donese u Suboticu brojne nagrade, a ovo su još dve u nizu – izjavio je upravnik pozorišta, Miloš Nikolić.

Minja Peković nagrađena na 50. Danima komedije u JagodiniOvi jubilarni Dani komedije, po rečima žirija, dokaz su da je festival prikazao snagu i potencijal komičnog u svima  nama, potvrđujući zbog čega Jagodina jeste i dalje jedinstveno mesto smeha u godinama koje dolaze.

 - Ono što je nama bilo upečatljivo jeste činjenica da smo prvi put na danima komedije videli i suze... Publika je tako reagovala na Minjinu predstavu. Nema ravnodušnih. Na „Bravo za klovna“, reaguju svi... I oni koji je samo gledaju, ali i oni koji su Minjinim putem izlečenja prošli ili sada njime koračaju. Tu pozorište i gluma prestaju da budu samo profesija već postaju misija. „Bravo za klovna“ je pravi selektorski potez za Dane komedije. Kada uzmemo u obzir definicije, možda možemo da kažemo da je komedija sve ono što ima srećan kraj i da se do smeha često dolazi kroz muku života, ali se i prevazilaze životne nedaće - obrazložio je svoju odluku žiri.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 797
Povezane teme

miloš nikolić

minja peković

subotičko pozorište

narodno pozorište subotica

dani komedije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.