Komentara: 31
Pregleda: 5820

Ministarka privrede obišla Slobodnu zonu „Subotica“

31.07.2021. u 17:41h
Izvor: Subotica.com
Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je Slobodnu zonu „Subotica“ gde je razgovarala sa predstavnicima kompanija „Ametek", "Norma group", "B+B sensor" i "Plasticam". Tom prilikom Atanasković je stakla da je Slobodna zona „Subotica“ pravi primer kako bi svaka lokalna samouprava trebala da radi na privlačenju investitora.
Ministarka privrede obišla Slobodnu zonu „Subotica“

Atanasković je navela da se tokom razgovora sa predstavnicima kompanija upoznala sa planovima i izazovima sa kojima se suočavaju.

- Ministarstvo privrede će pokušati sa svoje strane da uradi sve što može, a ujedno ćemo kontaktirati i druga ministarstva koja su uključena da vidimo šta možemo da ispravimo - rekla je Atanasković i ponovila da je unapređenje poslovne klime i konstantan rad na njenom stalnom razvoju jedan od ciljeva Ministarstva privrede.

Po njenim rečima, država, na čelu sa predsednikom Vučićem, uporno radi na poboljšanju infrastrukture kako bi se stvorili povoljni uslova za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Ministarka privrede obišla Slobodnu zonu „Subotica“Direktor privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom Saša Gravorac predstavio je ministarki rad privrednog društva i kapacitete, navodeći da ta slobodna zona ima promet od 800 miliona evra.

Gravorac je istakao da je cilj sastanka bio da se povežu korisnici Slobodne zone „Subotica“ sa Ministarstvom privrede i da se uspostavi još čvršća saradnja.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović koji se zahvalio ministarki na poseti ukazujući da je Slobodna zona, u kojoj radi više od 6.000 ljudi, srce, odnosno, motor razvoja Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 5820
Povezane teme

slobodna zona subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.