Komentara: 25
Pregleda: 5392

Ministar policije posetio buduće forenzičare u Hemijsko-tehnološkoj školi

20.12.2021. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
Ministar policije posetio buduće forenzičare u Hemijsko-tehnološkoj školi

Ministar policije, Aleksandar Vulin, posetio je danas Hemijsko-tehnološku školu u Subotici i poručio da će MUP Srbije kroz stipendiranje i zapošlјavanje mlade i talentovane dece nastaviti da ulaže u budućnost Srbije i ove institucije.
 
- Ministarstvo unutrašnjih poslova bori se za kadrove. Bori se sada, bori se i u srednjim školama, bori se i na fakultetima. Pokrenuli smo proces stipendiranja dece koja će jednog dana raditi u MUP-u i mi sledimo ono što je zacrtao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da se školujemo uz rad i da se borimo za to da što više dece ostane u našoj zemlјi i da rade ono za šta su se školovali - rekao je Vulin.

Forenzičari su, kako je naglasio, potrebni Ministarstvu unutrašnjih poslova i svako dete koje završi ovu srednju školu može odmah da bude zaposleno u policiji ili da nastavi dalјe obrazovanje kroz Kriminalističko-policijski univerzitet i na taj način usavrši i unapredi svoje znanje.
Ministar policije posetio buduće forenzičare u Hemijsko-tehnološkoj školi- Budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i naše zemlјe zavisi od toga koliko budemo ulagali u obrazovanje naših mladih generacija. Kao ministar unutrašnjih poslova beskrajno sam ponosan kada vidim entuzijazam ove dece, kada vidim koliko njih želi da ostane ovde, koliko njih želi da radi u policiji, da služi svojoj državi i svoj život da provede u jedinoj zemlјi koju mogu da zovu svojom domovinom - zaključio je ministar policije.

Vulin se zahvalio gradu Subotici što je razumeo i podržao formiranje ovog  obrazovnog profila, a posebnu zahvalnost izrazio je prosvetnim radnicima koji ulažu svoje znanje i entuzijazam u obrazovanje mladih.

Ministar policije posetio buduće forenzičare u Hemijsko-tehnološkoj školi

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, zahvalio se ministru na poseti, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova na podršci i poverenju koje je dalo i ukazalo za uvođenje novog obrazovnog profila.

- Grad Subotica je takođe podržao ovaj novi obrazovni profil, zato što je gradu i ovoj vlasti cilј da što više mladih, perspektivnih i obrazovanih lјudi po završetku škole ostane u državi Srbiji - istakao je gradonačelnik Bakić.

Direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković, istakao je da poseta ministra unutrašnjih poslova ima ogroman značaj jer predstavlјa prvi korak saradnje u smislu povezivanja poslodavaca, srednjih stručnih škola i učenika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 5392
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.