Komentara: 0
Pregleda: 3343

Minimalna pobeda za kraj priprema FK "Spartak Zlatibor voda"

29.07.2012. u 12:21h
Superligaši su završili "visinske" pripreme i vraćaju se kući da bi se finalno pripremali za nastavaj Jelen super lige, sezone 2012/2013 koja počinje 11. avgusta gostovanjem našeg tima.
Minimalna pobeda za kraj priprema FK "Spartak Zlatibor voda"

Fudbaleri "Spartak Zlatibor vode" su juče pobedili Napredak iz Kruševca u poslednjoj prijateljskoj utakmici na dvonedeljnim pripremama na Zlatiboru. Jedini gol na utakmici postigao je Despotović iz penala, u drugom poluvremenu, nakon prekršaja golmana Napredka nad mladim Šarcem.

Ovaj meč je bio ujedno i poslednja provera i sledi povratak u Suboticu u očekivanju nove superligaške sezone koja počinje za 2 nedelje, u subotu 11. avgusta kada naš tim gostuje u Užicu protiv "Slobode".

Da li će sve svoje domaće utakmice igrati na svom stadionu ostaje pitanje...
Tema: Gradski stadion: Male utakmice kući, velike daleko od kuće?

 

Izveštaj sa utakmice FK "Spartak Zlatibor voda" - FK "Napredak" iz Kruševca

U tvrdoj i vrlo borbenoj utakmici na stadionu Švajcarija u prvom poluvremenu oba tima su retko stizala do protivničkog šesnaesterca. Prvu šansu imao je Trujić, kada je sa leve strane uputio nešto između šuta i centaršuta, a golman Spartaka dobro reagovao. Subotičani su najopasniju priliku imali sredinom poluvremena – posle akcije po desnoj strani i centaršuta lopta je preskočila jednog defanzivca, pala na glavu Čoviću koji je šalje preko gola. Vignjević je u 32. minutu, oduzeo loptu na polovini protivnika, a potom šutirao sa 25 metara levom nogom zamalo preko prečke. Do odlaska na odmor i Radomir Koković je isprobao šut i to iz slobodnog udarca. Sa iste udaljenosti kao i Vignjević, Koković je šutirao veoma jako, ali i pravo u golmana koji je telom odbio loptu van opasne zone.

Poveli su fudbaleri Spartaka u 53. minutu. Najpre je pogrešio Bogdan Milošević, potom se nije snašao ni Koković, Krznarić je uklizao na loptu u pokušaju da do nje stigne pre Torbice, ali je ona usled jedne neravnine odskočila, fudbaler Spartaka je na trenutak krenuo ka njoj da bi se potom odlučio da padne, a sudija da pokaže na belu tačku. Siguran izvođač bio je Despotović za vođstvo Spartaka. Pet minuta kasnije Nenad Mirosavljević imao je dobru priliku, kada je napravio prodor po desnoj strani, prevario jednog odbrambenog igrača, a zatim šutirao levom nogom, no golman Aleksić je taj udarac ukrotio. Pokušao je da razmrda fudbalere na terenu Nenad Milovanović uvođenjem Jeremića i Frimponga, a upravo je Jeremić imao odličnu šansu. Bojić se odlučio da, umesto centaršuta, iz skraćenog kornera sa leve strane njemu uputi dodavanje, a Jeremić je u stilu vrhunskog golgetera šutirao levom nogom pod samu prečku, ali se Aleksić izvio koliko je dug i vrhovima prstiju izbacio loptu u korner. Treba pomenuti i da su se fudbaleri Napretka žalili da je bilo očigledno da je prekršaj napravljen na Trujiću pre slobodnog udarca Bojića bio unutar šesnaest metara, dok je sudija propustio da dosudi najstrožu kaznu za Napredak i par minuta ranije kada je Mirosavljević povučen za dres.

Gledalaca: 100

NAPREDAK: Krznarić, Vignjević, Paunović, B. Milošević, Udovičić, Koković, Gavrić, Regan, Trujić, Bojić, Mirosavljević. Igrali su još: Petrović, Frimpong, Jeremić.

SPARTAK: Aleksić, Kovačević, Đurić, Bratić, Puškarić, Milenović, Adamović, Torbica, Čović, Otašević, Novaković. Igrali su još: Bjedov, Vojvodić, Antonić, Milivojev, Šarac, Despotović, Joksimović, Mezei.

(izvor: zvanični sajt FK "Napredak")

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3343
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

spartak zlatibor voda

pripreme spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.