Komentara: 29
Pregleda: 8541

"Mini-Jugoslavija" ide na doboš

25.07.2012. u 18:49h
Izvor: Politika Online
Blaško Gabrić bio je žirant kolegi za kredit od 50.000 evra, a kao garanciju dao je svoj plac na kome je mini-Jugoslavija.
"Mini-Jugoslavija" ide na doboš

Ni mini-Jugoslavija nije bila bolje sreće od „originala”, jer je Findomestik banka za 30. jul oglasila prodaju placa na kome se nalazi „mini-Juga” zbog neizmirenog duga za kredit. Vlasnik mini Jugoslavije Blaško Gabrić kaže za „Politiku” da je bio žirant kolegi štamparu Marku Petroviću za kredit od 50.000 evra.

– Za taj kredit dao sam garanciju u vidu 450 kvadratnih metara svog placa na kome se nalazi mini-Jugoslavija. Petrović nema novca, i nije otplatio izgleda nijednu ratu kredita, ali mene banka o tome nije obavestila već je oglasila prodaju čitavog placa mini-Juge od 1.250 kvadratnih metara. Pokušao sam nakon toga da se nagodim sa bankom, da izdam deo placa i da od zakupnine otplaćujem kredit, ali ništa nije prihvaćeno. Osporavam ovu licitaciju jer smatram da nemaju pravo da prodaju ceo plac čiji samo deo je dat za garanciju – kaže nam Gabrić.

Mini Jugoslavija

Blaško Gabrić kaže da procenjuje da čitav plac, koji je uredio, pošumio, postavio bine, iskopao teren što bi trebalo da bude Jadransko more i podigao brdo koje je „slika” Triglava, vredi 550.000 evra. Kaže da će nastaviti da se bori za ovu nekretninu, da ne odbija da postoji njegova obaveza kao žiranta, ali takođe da ne želi da ostane bez čitave mini-Juge za koju procenjuje da vredi mnogo više nego što je iznos kredita.

A. Isakov

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 8541

Povezana vest

Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.