Komentara: 12
Pregleda: 5001

Bankrot Mini Jugoslavije: Na dobošu Srbija i Makedonija

24.01.2013. u 17:58h
Izvor: Blic
Predsednik i vlasnik četvrte Mini Jugoslavije u Subotici Blaško Gabrić ostaće bez dela imanja koje je nazvao Srbija i Makedonija ako sud ne uvaži njegov prigovor na procenu banke kojoj je kao žirant dužan oko pet miliona dinara.
Bankrot Mini Jugoslavije: Na dobošu Srbija i Makedonija

Najveće okupljalište jugonostalgičara Gabrić je osnovao pre 11 godina, a pre tri je, odlazeći u penziju, dao u zakup poznaniku štampariju na delu Mini Jugoslavije i pristao da bude njegov žirant. Za garanciju je dao 355 kvadrata imanja, ali banka na ime duga potražuje 1.250.

- Banka je održala licitaciju za koju niko nije bio zainteresovan. Osporio sam prodaju celog objekta, a nemam ništa protiv da mi uzmu 350 kvadrata. Uložio sam prigovor da procena nije po dogovoru jer traže objekat i lanac zemlje, i nisu mi dozvolili da isplatim dug na rate. Dao bih bez reči prizemlje prvog objekta koje je uknjiženo, a drugom građevinskom dozvolom sam izgradio još oko 600 kvadrata koji nisu uknjiženi, ali žele da prodaju oba objekta - kaže Gabrić.

Iz svih krajeva bivše Jugoslavije nude pomoć, ali Gabrić smatra da nije fer da sakuplja dobrovoljne priloge da bi spasao svoju državu i isplatio banku.

- Ako uzmu ono što sam dao kao garanciju, Mini Jugoslavija neće biti okrnjena. U suprotnom će mi Srbiju i Makedoniju zbrisati iz Juge, ostaće samo mali deo Srbije, Bosna, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska - kaže Gabrić.

U Mini Jugoslaviju turisti i dalje dolaze. Gabrić je ponudio lokalnoj samoupravi da preuzme brigu o 3,5 hektara parka jer od penzije ne može da ga održava.

- Mogli bi da zaposle ljude i ulože u atrakciju za turiste - kaže Gabrić.

Nema para da napuni Jadran

U Mini Jugoslaviju ulazi se kroz „Vardarsku dolinu“. U Srbiji su bina, toaleti, kuhinja i polovina stolova, a druga polovina je u Bosni. U Sloveniji su Triglav, fudbalski i odbojkaški tereni. U Hrvatskoj sam iskopao Jadransko more, ali nemamo para da ga završimo. Zamišljeno je da voda bude do kolena i da posetioci mogu sesti na Brač, Hvar. U Crnoj Gori je parking - kaže Gabrić.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5001

Povezana vest

Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.