Komentara: 12
Pregleda: 6963

Miloš Nikolić novi predsednik pokrajinskog odbora Romske partije

13.02.2014. u 09:29h
Biro za informisanje Romske partije saopštio je danas da je Miloš Nikolić, nekadašnji član Gradskog veća zadužen za kulturu, ujedno i profesor violine, novi predsednik pokrajinskog odbora Romske partije.
Miloš Nikolić novi predsednik pokrajinskog odbora Romske partije

U nastavku saopštenja kaže se da je Nikolić kao član gradskog veća u nepunih godinu i po, koliko je obavljao ovu dužnost napravio značajne pomake u organizaciji upravljanja ustanovama kulture i zalagao se za moderan kulturni menadžment, a jedan od postulata kojima se vodio je bio da jedini kriterijum u kulturi bude kvalitet. U tom smislu su započeti procesi ozbiljne kategorizacije festivala, te je planiran status stalnih budžetskih festivala, kao i budžetsko finansiranje Filharmonije.

Nikolić je bio i inicijator ozbiljne koncertne sezone, koja je bila besplatna za građanstvo, a program revitalizacije infrastrukture u kulturi započeo je obnavljanjem krova Gradske biblioteke i fasade Muzičke škole.

Novi predsednik pokrajinskog odbora Romske partije bio je i član tima za kandidaturu Subotice za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine i tima za Strategiju interkulturalnosti. Kao član Gradskog veća predstavljao je Suboticu na samitu o interkulturalnosti Japan-Koreja-Evropa.

Posle smene vlasti, vratio se svom redovnom poslu profesora violine u Srednjoj muzičkoj školi u Subotici, gde je ostvario značajan uspeh.

Miloš Nikolić je trenutno i zamenik koncertmajstora Vojvodjanskog simfonijskog orkestra, a bio je dugogodišnji koncertmajstor Novosadskog kamernog orkestra. Kao profesor ostvario je izvanredne rezultate i dobitnik je niza nagrada za pedagoški rad.

Među najbitnijim priznanjima su i „Đerđ Zazrović“ za najperspektivnijeg mladog pedagoga u zemlji, te nagrada „Dr Ferenc Bodrogvari“ za izuzetan doprinos razvoju kulturnog života grada, stoji na kraju saopštenj Romske partije

Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 6963

Povezana vest

Povezane teme

miloš nikolić

romska partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.