Komentara: 18
Pregleda: 10107

Miloš Nikolić novi direktor Narodnog pozorišta

31.03.2021. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Miloš Nikolić novi direktor Narodnog pozorišta
Foto: Privatna arhiva

Miloš Nikolić, član Gradskog veća za obrazovanje i kulturu u ostavci, novi je direktor subotičkog Narodnog pozorišta. Njega je na ovu funkciju imenovala Vlada AP Vojvodine prošle srede. Zamenio je Miloša Stankovića, renomiranog glumca subotičkog pozorišta, koji je na čelu ove ustanove bio  od 2016. godine.

Nikolić (1977) je po obrazovanju diplomirani violinista (profesor violine), fakultet je upisao sa 16 godina kao izuzetno talentovani učenik, a završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu i Akademiju lepih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je gradskih priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari" (2011) za izuzetan doprinos razvoju kulturnog života grada i priznanja "Pro Urbe" (2018) za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti.

Osnivač je Subotičkog simfonijskog orkestra, organizator i aktivni učesnik (koncertmajstor) brojnih koncerata za najvažnije gradske manifestacije. Bio je zamenik koncertmajstora Vojvođanskog simfonijskog orkestra i dugogodišnji koncertmajstor Novosadskog kamernog orkestra.

Nikolić je član Gradskog veća Grada Subotice za oblast kulture bio u dva navrata, u mandatima 2012. i 2020. godine, a član je Srpske napredne stranke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 10107

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.