Komentara: 24
Pregleda: 28984

Miloš Stanković novi direktor Narodnog pozorišta

01.11.2016. u 16:06h > 17:01
Izvor: Subotica.com
Umesto Ljubice Ristovski na mesto direktora Narodnog pozorišta postavljen je Miloš Stanković, glumac Drame na srpskom jeziku.
Miloš Stanković novi direktor Narodnog pozorišta

Odluku o imenovanju Stankovića doneo je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje 26. oktobra, a rešenje je stiglo u ponedeljak, te od danas subotičko pozorište, posle 17 godina, ima novog v.d. direktora.

- Naša pozorišna kuća radi u specifičnim uslovima, već godinama nema zgradu, predstave se igraju na neuslovnoj sceni „Jadran“, kancelarije se nalaze u fabričkoj hali „Mladost“ i to nije nimalo lako, ali to su izazovi koji su preda mnom - kaže Miloš Stanković. - Kada o tome govorimo, često se setim i spomenem scenu iz kultnog filma „Građanin Kejn“ u kojoj žena hoće da bude operska pevačica, a kada joj bogati muž izgradi velelepnu dvoranu, ona izađe na scenu i ne zna da peva. U pozorištu su najvažniji ljudi,  najvažnije je glumačko umeće i verujem da ćemo sve izazove zajedno rešavati.

Inače, četvrti mandat Ljubici Ristovski je istekao još pre godinu dana, kada je bio raspisan konkurs za direktora pozorišta na koji su se javili samo ona i Miloš Stanković. Pošto nijedan od kandidata tada nije podršku Upravnog odbora, mandat bivšoj direktorki tada je produžen za još godinu dana.

Miloš Stanković je rođen 1971. godine u Novom Sadu, gde je i završio Akademiju umetnosti u klasi profersora Bore Draškovića. U Narodnom Pozorištu u Subotici, čiji je član od 1996. godine, odigrao je diplomsku predstavu, monodramu „Sumnja“ Radoslava Zlatana Dorića. Publiku je očarao ulogama u brojnim predstavama, među kojima su „Galeb“, „Mister Dolar“, „Banović Strahinja“, „Putujuće pozorište Šopalović“, „Tramvaj zvani želja“, „Ožalošžena porodica“, „Sluga dvaju gospodara“... Publika ga je tri puta proglasila glumcem sezone, a dobitnik je nagrade "dr Ferenc Bodrogvari" za poseban doprinos u oblasti kulture grada Subotice.

Od 2010. godine održao je četiri besede Vladike Nikolaja Velimirovića u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava” u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 28984
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš stanković

drama na srpskom jeziku

ljubica ristovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.