Komentara: 24
Pregleda: 4650

Miloš Nikolić nosilac pokrajinske liste ispred koalicije Građani i građanke Srbije

21.03.2016. u 11:23h
Izvor: PR tekst
Koalicija Građani i građanke Srbije samostalno će na izbore na svim nivoima, a prvi na listi na izborima za Skupštinu Vojvodine biće predsednik Pokrajinskog odbora Koalicije Miloš Nikolić, bivši čan Gradskog veća zadužen za kulturu i renomirani profesor violine.
Miloš Nikolić nosilac pokrajinske liste ispred koalicije Građani i građanke Srbije

Nikolić ističe kako je obrazovanje ključ svakog napretka, a da kultura, kao jedan od stubova svakog društva mora imati nesumnjivu podršku.

- U kulturi moramo podržati projekte koji pre svega garantuju kvalitet. Naravno, uvek ćemo podržati sadržaje koji su deo negovanja tradicije i očuvanja jezika i pisma svih nacionalnih zajednica, u to nema sumnje, jer je reč o osnovnim ljudskim pravima, ali svakako moramo stvoriti preduslove i da naša pozorišta, bioskopi i koncertne dvorane neguju sadržaje nesumnjivog kvaliteta, bez obzira da li je reč o modernoj, avangardnoj ili tradicionalnoj i amaterskoj umetnosti – kaže Miloš Nikolić.

On je i višestruko nagrađivani pedagog, učenici Miloša Nikolića su dobitnici brojnih priznanja na državnim i međunarodnim takmičenjima, a većina ih posle srednje škole upisuje najbolje muzičke akademije.

Nikolić ističe i da obrazovanje mora biti dostupno svima, te prilagođeno evropskom tržištu rada, odnosno da je dobro obrazovan građanin i građanin sa dobrim radnim mestom.

Miloš Nikolić nosilac pokrajinske liste ispred koalicije Građani i građanke Srbije

- Naša Koalicija poseban deo programa posvetila je obrazovanju, odnosno zapošljavanju, kao kategorijama koje su neraskidivo povezane. Koalicija Građani i građanke Srbije insistira na modernizaciji obrazovanja, koje bi kao rezultat imalo kadrove za evropsko tržište rada. Tako bi Srbija svojim građanima i građankama omogućila da dođu do bolje plaćenih radnih mesta i u državama Evropske unije, ali i u Srbiji, a naše bi tržitše ujedno postalo privlačnije za investitore. Škole i fakulteti moraju pružiti sticanje znanja i veština, a ne opterećivati učenike i studente gradivom koje ne može kasnije biti primenjeno - obrazlaže Nikolić.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 24
Pregleda: 4650
Povezane teme

pokrajinski izbori

miloš nikolić

izbori 2016

građani i građanke srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.