Komentara: 45
Pregleda: 9337

Migranti (kratko)trajno u Prihvatnom centru u Subotici

09.02.2016. u 14:11h
Izvor: RTV Yueco
Vlada Srbije razrađuje plan gde će smestiti oko 6.000 izbeglica iz ratnih zona zemalja Bliskog istoka, a aktuelan je spisak od 15 do 18 gradova, među kojima je i Subotica, piše "Danas".
Migranti (kratko)trajno u Prihvatnom centru u Subotici

U Vladi Srbije kažu se ne radi ni o čemu novom, te da je taj plan već ranije bio pripremljen za privremeno zadržavanje tog broja izbeglica tokom zime u centrima na potezu od Preševa do Subotice. U samom subotičkom centru trenutno izbeglica nema, a nadležni poručuju da...

Prihvatni centar za migrante u Subotici nalazi se među centrima za koje dnevni list “Danas”, pozivajući se na diplomatske izvore, navodi da će u njima biti smešteni oni koji na svojoj izbegličkoj balkanskoj ruti budu zadržani u Srbiji. Međutim, u Vladi Srbije navode da ovaj plan nije ništa novo, već da je pripremljen mnogo ranije za kratktotrajno zbrinjavanje tokom zimskih meseci, zbog čega je centar u Subotici i otvoren.

Migranti (kratko)trajno u Prihvatnom centru u Subotici

Zimski prihvatni centar u Subotici trenutno je prazan. Otvoren je u novembru prošle godine, a opremljen je sredstvima nemačke humanitarne organizacije ASB. U drugoj polovini januara u njemu je kratkoročno bilo zbrinuto stotinak migranata.

Nakon zatišja nastalog podizanjem ograde na granici sa Mađarskom i preusmeravanja migrantske rute, odnosno uspostavljanjem koridora ka Hrvatskoj i dalje ka zemljama Evropske unije, u okolini Subotice ponovo se registruju manje grupe migranata. Istovremeno, Mađarska povećava broj policajaca na granici sa Srbijom, pa tako zelenu granicu između Reskea i Ašothaloma kontrolišu patrole policije i vojske na svakih par stotina metara.

Migranti (kratko)trajno u Prihvatnom centru u Subotici

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 45
Pregleda: 9337

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

prihvatni centar

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.