Komentara: 8
Pregleda: 2557

Mesni higijeničari uskoro bez posla

02.08.2012. u 15:48h
Izvor: RTV Yueco
43 lica, od toga 36 osoba sa invaliditetom mogli bi uskoro ostati bez posla. Oni su angažovani od strane preduzeća Čistoća i zelenilo preko Javnih radova kao higijeničari, a radovi traju do 15. oktobra. Neke od žena koje su u tom programu su samohrane majke, dok pojedini muškarci tom platom izdržavaju celu porodicu. U mesnim zajednicama ističu da su higijeničari od velike pomoći i da su parkovi i ulice znatno čistiji zahvaljujući njihovom radu.
Mesni higijeničari uskoro bez posla

Sabolč Terek ima 37 godina. Do sada nije imao stalan posao. Preko javnih radova se zaposlio i sada, tom platom, izdržava ženu i troje dece. Nakon isteka ugovora, ne zna šta će. Sviđa mu se ovaj posao, nije mu teško da ga obavlja i žao mu je što ne traje duže, jer bi jako voleo da nastavi da radi.

U MZ Palić napominju da su jako zadovoljni Sabolčom i njegovim radom, ali da je ovoj Mesnoj zajednici neophodan bar još jedan higijeničar s obzirom na to da Palić ima 107 ulica, više javnih trgova i zelenih površina, kao i 20 hektara ambrozuje. Nemoguće je da sami zaposle radnika, s obzirom na to da raspolažu sa oko 360.000 dinara godišnjeg budžeta, sa čime jedva pokrivaju režijske troškove. Javni radovi traju do 15.10. te napominju kako bi bilo dobro da grad nešto reši po pitanju javnih radnika.

Preko 3 konkursa na kojima je JKP „Čistoća i zelenilo“ učestvovalo, dobijeno je ukupno 43 radnika, od toga je 36 osoba sa invaliditetom. Oni su dodeljeni svim Mesnim zajednicama da održavaju higijenu. Rezultatima njuhovog rada su zadovoljni kako sami građani, tako i rukovodioci Mesnih zajednica i JKP „Čistoća i zelenilo“, jer je grad čistiji i lepši. Zadovoljni su i novozaposleni radnici jer imaju rešenu egzistenciju i priliku da rade. Ali sve to do 15.10. Produžetak Javnih radova bi bio značajan ne samo u sferi higijene i lepšeg grada, nego u za bezbednost i mobilnost građana tokom zime kada led i sneg prekriju ulice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2557
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.