Komentara: 1
Pregleda: 2332

Mesečni izveštaj Službe hitne medicinske pomoći (oktobar)

05.11.2013. u 14:11h
Izvor: Dom zdravlja Subotica
U oktobru su lekarske ekipe na terenu imale ~1000 intervencija. U ambulantu Službe hitne medicinske pomoći se javilo 1160 pacijenata. Tehničari su obavili 1200 transporta i terapija u kućnim uslovima.
Mesečni izveštaj Službe hitne medicinske pomoći (oktobar)

Najčešće tegobe zbog kojih su se pacijenti javljali SHMP su povećani krvni pritisak i propratni simptomi u vidu glavobolje, mučnine i vrtoglavice. Veći broj pacijenata je zahtevao hospitalni tretman zbog akutnog moždanog udara (10% više u odnosu na septembar).

Trend porasta poziva pacijenata sa kardiloškim tegobama potvrđuje veći broj transportovanih pacijenata sa akutnim infarktom srca-STEMI iz kućnih uslova do Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Sremska Kamenica (septembar 3 pacijenta, oktobar 7).

Prvih dana novembra, najčešći pozivi pacijenata, Službi hitne medicinske pomoći, su zbog tegoba u vidu stezanja i bolova u grudnom košu. Tokom vikenda su tri pacijenta imala akutni infarkti srca-STEMI, te su voženi na IKVBV.

Izvor: Dom zdravlja Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2332
Povezane teme

izveštaj doma zdravlja

mesečni izveštaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.