Komentara: 0
Pregleda: 2553

Mesečni izveštaj Službe hitne medicinske pomoći (jul)

06.08.2013. u 17:05h
Izvor: Dom zdravlja Subotica
Služba hitne medicinske pomoći je u julu imala približno isti broj terena kao tokom meseca juna (približno 980). Najveći broj pacijenata se javljao zbog povišenog krvog pritiska i propratnih simptoma u vidu mučnine, glavobolje i vrtoglavice. Dvanaest pacijenata sa akutnim infarktom srca je transportovano u Opštu bolnicu Subotica na dalji tretman.
Mesečni izveštaj Službe hitne medicinske pomoći (jul)

Učestale su i povrede starijih osoba u kućnim uslovima. Povećan je bio broj pacijenata koji je zadobio povrede usled padova sa bicikli (15).

U  ambulanti Službe za hitnu medicinsku pomoć  je obavljeno 1650 pregleda. Najčešće tegobe zbog kojih su dolazili pacijenti tokom vikenda, kada nisu radile gradske ambulante, su stomačne tegobe, virusne infekcije gornjeg respiratornog trakta i upale uha. Veliki broj pacijenata se javio zbog alergijskih reakcija na koži zbog uboda insekata i nutritivnih alergena. Nisu retki ni ubodi krpelja.

Tehničari su imali približno 1500 intervencija (transporta pacijenata u Opštu bolnicu i terapija u kućnim uslovima).

Izvor: Dom zdravlja Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2553
Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.