Komentara: 7
Pregleda: 8637

Mentalna aritmetika za decu u Subotici

03.11.2015. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Promocija "SuanPan mentalne aritmetike", obrazovno-razvojnog programa za isticanje potencijala dece od 5 do 14 godina, održaće se u četvrtak u 17 časova  u prostorijama  "Smart-a" (Kumanovska 21/2).
Mentalna aritmetika za decu u Subotici

"Mentalna aritmetika", nije matematika (iako su vežbe matematičkih funkcija u pitanju), već vežbe koje mentalno razvijaju potencijal dece do zavidnog nivoa, koji mi odrasli nismo u stanju da dosegnemo jer nam je razvojni proces završen.

Program “SuanPan” predstavlja dokazani moždani stimulans, koji podstiče istovremenu upotrebu leve i desne hemisfere, samim tim i uravnoteženiji razvoj mozga i misaonog procesa. S obzirom da su obe strane mozga povezane zajedničkim procesom i formiranjem većeg broja sinapsi, učenje biva uspešnije i uočava se znatno poboljšanje koncentracije, memorije i kreativnosti.

Tehnika „SuanPan mentalne aritmetike“ predstvlja izvođenje osnovnih računskih operacija (sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje), koji ne uključuje nikakve fizičke i spoljašnje instrumente, kao što su digitron, papir i olovka ili računar. Računanje se vrši samo uz pomoć mozga, korišćenjem moći misaonog procesa pri izvođenju matematičkih operacija. Program je, pored abakusa, podržan dodatnim testovima, vežbama pažnje, memorije i koncentracije i dramom na času (različitim prilagođenim stimulativnim igrama).

Abakus i matematičke operacije - učenik će moći da mentalno izračuna računske operacije  u vremenskom periodu od 3-5 sekundi.

Vežbe pažnje - koncentracija se može poboljšati, počev od prikladne sredine za učenje pa do zadataka koji podstiču dete da razmišlja.Neke aktivnosti zahtevaju ogromnu preciznost ili duboko pažljivo razmatranje, što zahteva punu koncentraciju.

Drama na času - dete sve uči kroz igru, ali pritom je važno naglasiti da nije igračka ono što potiče razvoj mozga, već je to iskustvo igre.

Mentalna aritmetika za decu u Subotici

Osnovni kurs "mentalne aritmetike" (sabiranje i oduzimanje) traje osam meseci. Razvoj svakog učenika se nadgleda i objašnjava u periodičnim izveštajima. U toku kursa primenjuju se i mestimične provere usvojenosti gradiva, dok se na kraju svakog završenog nivoa rade i testovi pažnje i koncentracije, višestruke inteligencije i stilova učenja.

Najvažnija odlika  ovakvog kursa je što jednom savladana tehnika više nema potrebe za obnavljanjem, a deca stiču sposobnost mentalnog računanja i zadržavaju je celi život. Po izboru, polaznici po završetku osnovnog mogu da nastave sa pohadjanjem naprednog kursa (množenje i deljenje), koji predstavlja dodatan „kondicioni trening“ za  mentalne sposobnosti.

Važno je istaći da na „mentalnu aritmetiku“ ne treba gledati kao na sredstvo pomoću koga će deca popraviti svoje ocene iz matematike. To je sredstvo koje podstiče način na koji se deca fokusiraju i razmišljanju, koje sjedinjuje i pojačava moć slušanja i razumevanja, predstavlja most između vizuelnog i imaginarnog, razvija brzinu i tačnost, pojačava koncentraciju, pojačava informativni proces i ulazi u srž zadatog problema.

Izvor: Subotica.com
Prezentacija Mentalne aritmetike Prezentacija Mentalne aritmetike Prezentacija Mentalne aritmetike Prezentacija Mentalne aritmetike Prezentacija Mentalne aritmetike Prezentacija Mentalne aritmetike Prezentacija Mentalne aritmetike Prezentacija Mentalne aritmetike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 8637
Povezane teme

mentalna aritmetika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.