Komentara: 0
Pregleda: 2129

Međunarodni Kup Subotice u dizanju tegova u subotu u Hali sportova

17.08.2015. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Kluba dizača tegova "Spartak"u subotu u subotičkoj Hali sportova biće održan jubilarni 30. Kup Subotice, koji je međunarodnog karaktera i na kojem će nastupiti 10 ekipa iz šest evropskih država.
Međunarodni Kup Subotice u dizanju tegova u subotu u Hali sportova

Takmičenje počinje u subotu od 10 časova, a nastupiće takmičari iz Rumunije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, kao i četiri kluba iz Srbije, među kojima je i trofejni subotički Spartak.

Ovaj tradicionalni turnir održava po trideseti put. Prvi Kup Subotice održan je još 1975. godine i bilo je to prvo međunarodno takmičenje u dizanju tegova. Takmičenja su redovno održavana do 1991. godine, kada je napravljena dvanaestogodišnja pauza, a od 2003. ponovo se redovno organizuje.

Pre dve godine KDT "Spartak" proslavio je značajan jubilej - 65 godina postojanja kluba i mnogo uspešnih sezona u dugoj trofejnoj istoriji.

Kao i prethodnih godina očekuje se mnogo kvalitetnog takmičarskog naboja, a sigurno će biti i pokušaja napada na lične rekorde i ispisivanje novih stranica u karijerama ovih mladih sportista.

Na prošlogodišnjem, 29. po redu izadnju međunarodnog turnira u dizanju tegova ekipno je najbolji ponovo bio domaći KDT "Spartak", dok je Spartakov takmičar Ervin Rožnjih osvojio najviše bodova u pojedinačnoj konkurenciji. Na 29. Kupu učešće je uzelo 6 država od planiranih 8 pošto su nastupe u poslednjem momentu otkazale ekipe iz Slovačke i Rumunije.

U vreme održavanja prošlogodišnjeg turnira Subotičku sportsku javnost je posebno obradovao uspeh jednog od takmičara Spartaka i reprezentativca Srbije Tamaša Kajdočija koji je na Olimpijskim igrama mladih u Kini osvojio srebrnu medalju za Srbiju.

Ulaz u Halu sportova je besplatan, a KDT "Spartak" poziva sugrađane i ljubitelje ove sportske discipline da podrže turnir svojim prisustvom i pruže podršku domaćim takmičarima koji su svojim rezultatima pokazali da se uz vredan rad, talenat i disciplinu mogu ostvariti zapaženi rezultati.

Tehnički organizator turnira je KDT "Spartak", uz podršku nacionalnog saveza i lokalne samouprave. Organizaciju takmičenja pomogao i pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport sa 100.000 dinara.

Takmičare Spartaka tokom oktobra očekuje prvenstvo Evrope za juniore i takmičare do 23 god na kojem će nastupiti juniori Tamaš Kajdoči i Aron Kanižai, kao i mlađi seniori Ervin Rožnjik i Tivadar Kajdoči.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2129

Povezano dešavanje

30. Kup Subotice

30. Kup Subotice

12.08.2015.
0
Povezane teme

hala sportova

dizanje tegova

dizači tegova

kdt spartak

klub dizača tegova spartak

kup subotice u dizanju tegova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.